ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Εθνικά βραβεία επιχειρηματικής αρίστευσης σε 33 επιχειρήσεις (27/5/08)


Αθήνα, 27 Μαΐου 2008, 22:43
Τα εθνικά βραβεία επιχειρηματικής αρίστευσης θα απονεμηθούν σε 33 επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που οργανώνει η Γενική Γραμματεία Bιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008 και ώρα 11:00 στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» της Τεχνόπολις, στο Γκάζι. 

Πρόκειται για επιχειρήσεις με εξαιρετικές επιδόσεις σε επίπεδο διοίκησης, επιχειρηματικού περιβάλλοντος, προσωπικού, ποιότητας, καινοτομίας και άλλων. Στις τρείς πρώτες θα απονεμηθεί το Εθνικό Βραβείο Επιχειρηματικής Αρίστευσης με χρηματικό έπαθλο 100.000 ευρώ, σε 5 Εθνικές Διακρίσεις Επιχειρηματικής Αρίστευσης με χρηματικό έπαθλο 30.000 ευρώ και σε 25 Εθνικές Αναγνωρίσεις Επιχειρηματικής Αρίστευσης με χρηματικό έπαθλο 3.100 ευρώ.  

Το μοντέλο
Το Εθνικό Μοντέλο Επιχειρηματικής Αρίστευσης είναι ένας νέος θεσμός του Υπουργείου Ανάπτυξης και ως στόχο έχει την ολοκλήρωση δράσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αποτελέσει ένα πρότυπο για την οργάνωση της ελληνικής επιχείρησης και να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα, την ποιότητα και την καινοτομία, μέσω αποτελεσματικής και αποδοτικής εφαρμογής καλών πρακτικών και συστημάτων ποιότητας. Έχει βασιστεί στις αρχές της επιχειρηματικής αρίστευσης που εκφράζουν διεθνώς αναγνωρισμένα μοντέλα (όπως  το ευρωπαϊκό και το αμερικάνικο), αλλά και σε αποτελέσματα σχετικών σημαντικών ερευνητικών δραστηριοτήτων και εθνικών δράσεων και πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και απαντά στις σύγχρονες επιχειρηματικές διεθνείς τάσεις. Ο θεσμός των Βραβείων συνεπάγεται διπλό όφελος για τις επιχειρήσεις:
- Την προβολή, την αναγνώριση και την συγκριτική τους βελτίωση μέσω ποσοτικής αποτίμησης (score) (εξωτερικό όφελος).
- Τον εντοπισμό σημείων βελτίωσης, μέσω της διαδικασίας αυτοαξιολόγησης και την έμφαση σε στοιχεία ανταγωνιστικότητας, που θα περιέχονται στην έκθεση αξιολόγησης (Feedback report) (εσωτερικό όφελος).

Τα Βραβεία εντάσσονται στη δράση 3.2.2, πράξη 3.2.2.1, Α΄ Κύκλος, του προγράμματος «Ενίσχυση - Επιβράβευση επιχειρήσεων με το Εθνικό Μοντέλο Επιχειρηματικής Αρίστευσης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα" του υπουργείου Ανάπτυξης.

 

   

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved