ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Οκτώ μέτρα για το ελαιόλαδο (12/6/08)


Αθήνα 12.6.2008, 17:34
Οκτώ μέτρα για την ενίσχυση του ελαιολάδου, στο πλαίσιο της υλοποίησης ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής, αποφασίστηκαν σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπό την προεδρία του υπουργού κ. Αλέξανδρου Κοντού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης του τομέα του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συμφώνησαν στην ανάληψη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κεντρικού συντονιστικού ρόλου και στην επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης των δράσεων για μια αποτελεσματική εθνική στρατηγική στο προϊόν.

Ειδικότερα, αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Ο προσδιορισμός πολιτικού πλαισίου, με βάση στρατηγική 20ετίας, προκειμένου να «επιβληθεί» το ελληνικό ελαιόλαδο στις διεθνείς αγορές.
2. Η πραγματοποίηση σειράς συναντήσεων των εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων στον τομέα του ελαιολάδου με σκοπό την εξειδίκευση των επιμέρους δράσεων που απαιτούνται ή και υλοποιούνται ήδη.
3. Η θεσμοθέτηση συναντήσεων με τους επικεφαλής των φορέων, ανά τακτά διαστήματα, με σκοπό την παρακολούθηση των συμφωνηθέντων μέτρων.
4. Η εφαρμογή ιχνηλασιμότητας σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας μέχρι την τοποθέτηση του προϊόντος στα σημεία πώλησης.
5. Η ενίσχυση δράσεων προώθησης και προβολής του προϊόντος, στο πλαίσιο υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Ο υπουργός παρουσίασε στους εκπροσώπους των φορέων τη νέα τηλεοπτική διαφημιστική εκστρατεία για το ελληνικό ελαιόλαδο, η οποία ξεκίνησε ήδη στα ΜΜΕ.
6. Η προσπάθεια περαιτέρω βελτίωσης της ποιότητας του ελαιολάδου, στην ανάδειξη της ποιοτικής υπεροχής των προϊόντων ελιάς, καθώς και στη διαφάνεια της λειτουργίας της αγοράς, προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα νοθείας και παραπλάνησης του καταναλωτή.
7. Η προώθηση του επώνυμου τυποποιημένου ελαιόλαδου τόσο στην εσωτερική όσο και στη διεθνή αγορά.
8. Η αξιοποίηση της γαστρονομίας ως μέσου συνδυασμένης προώθησης των ελαιοκομικών προϊόντων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου, κ.κ. Κώστας Σκιαδάς και Χρήστος Αυγουλάς, ο Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου και Ελιάς, κ. Τζανέτος Καραμίχας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου(ΟΠΕ), κ. Παναγιώτης Παπασταύρου, η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού, κα Σία Γαρυφάλλου, ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Ιωάννης Τσιφόρος, ο Πρόεδρος του ΟΠΕΓΕΠ, κ. Θωμάς Νότος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, κ. Παναγιώτης Καμινάρης, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ), κ. Γιώργος Οικονόμου, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Συνδέσμου Βιοτεχνών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΕΣΒΙΤΕ), κ. Παναγιώτης Καραντώνης.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved