ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Παρατηρητήρια Επιχειρηματικότητας ιδρύονται στα ΑΕΙ (15/6/08)


Αθήνα 15.6.2008, 18:09
Συμφωνίες μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και ενός σημαντικού αριθμού ελληνικών ΑΕΙ για τη δημιουργία Παρατηρητηρίων Νεανικής Επιχειρηματικότητας, υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Παντελής Σκλιάς.

Τα παρατηρητήρια θα συνεργάζονται με τη ΓΓΝΓ και θα παρακολουθούν τις εξελίξεις των τοπικών οικονομιών, θα υποστηρίζουν επιστημονικά την προσπάθεια που ξεκινάει η Γενική Γραμματεία για την καταγραφή διαφόρων ζητημάτων που ανακύπτουν στην τοπική αγορά εργασίας και θα συμβουλεύουν ουσιαστικά την πολιτεία να παίρνει αντίστοιχες πρωτοβουλίες, προκειμένου να αντιμετωπίζονται θέματα που έχουν να κάνουν με την ανεργία των νέων, με τον κοινωνικό αποκλεισμό, με τη σχολική διαρροή  και άλλα θέματα.

Μέχρι στιγμής υπογράφτηκαν 10 προγραμματικές συμφωνίες για την ίδρυση κόμβων του Παρατηρητηρίου Νεανικής Επιχειρηματικότητας της ΓΓΝΓ σε 10 ΑΕΙ της χώρας: το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης, με τη συμφωνία συμπληρώνεται ο θεσμός των Θυρίδων Επιχειρηματικότητας και των Κόμβων Επιχειρηματικότητας, που είναι δομές που η Νέα Γενιά αναπτύσσει σε όλους τους νομούς της Ελλάδας, προκειμένου να καταγράφει τα κοινωνικά και άλλα ζητήματα που απασχολούν τη νεότερη γενιά και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Παράλληλα ο υπουργός κάλεσε και τα άλλα ΑΕΙ να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Ο κ. Σκλιάς είπε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα επιδιωχθεί η δημιουργία Παρατηρητηρίων Νεανικής Επιχειρηματικότητας στο σύνολο των ΑΕΙ της χώρας, ώστε να  παρέχονται στους νέους αξιόπιστες και επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες σχετικά με τις τάσεις της νεανικής επιχειρηματικότητας, αλλά και άλλες πληροφορίες που αφορούν σε θέματα καταπολέμησης της ανεργίας και ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved