ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συμφωνία ελληνίδων γυναικών με το υπερεπημελητήριο της Κίνας (24/6/08)


Aθήνα 24.6.2008, 14:04
Σύμφωνο συνεργασίας με το υπερεπιμελητήριο της Κίνας CCPITΗ υπέγραψε πριν λίγους μήνες η υπουργός εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ένα δεύτερο σύμφωνο επιχειρηματικής συνεργασίας υπέγραψε πριν λίγες ημέρες και η πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, κ. Σ. Οικονομάκου, καλεσμένη από το ίδιο Υπερεπιμελητήριο.

Σύμφωνα με το σύμφωνο αυτό, τα δύο μέρη συμφωνούν να συνεργαστούν και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ του Κινέζικου Επιμελητηρίου για την προώθηση του Διεθνούς Εμπορίου, CCPIT, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, και του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών.

Συγκεκριμένα συμφωνούν να συμβάλουν:
1. Στην ανταλλαγή πληροφοριών μέσω Ιντερνέτ για θέματα οικονομικά, εμπορίου, οικονομικής και εμπορικής νομοθεσίας, με σκοπό την προώθηση της ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των μελών τους.
2. Στην συζήτηση για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος πέρα από το εμπόριο, όπως, συντονισμένες εμπορικές δράσεις, ξένες επενδύσεις, μεταφορά τεχνολογιών και συνεργασία κεφαλαίων με σκοπό την ανάπτυξη ιδεών, προγραμμάτων κ.λπ.
3. Μέσω συχνών συναντήσεων και αμοιβαίων επισκέψεων, στα πλαίσια διμερούς οικονομικής συνεργασίας, στην αναζήτηση ιδεών για την αύξηση των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών με τους εξής τρόπους:
α. Συντονισμένες δράσεις και τεχνική συνεργασία και στήριξη σε επίπεδο μικρομεσαίων επιχειρήσεων του εμπορίου, του τουρισμού κτλ.
β. Παροχή πληροφοριών σε εταιρείες για πιθανές συνεργασίες και εκτεταμένη βοήθεια, έτσι ώστε να επιτευχθούν πρακτικά αποτελέσματα.
γ. Έναρξη προώθησης εμπορικών δραστηριοτήτων με την ανταλλαγή εμπορικών αποστολών και συμμετοχών σε εμπορικές οργανώσεις.
δ. Οργάνωση επιχειρηματικών συμποσίων και σεμιναρίων.
4. Υποβολή προτάσεων σε αντιπροσωπευτικούς Κυβερνητικούς Οργανισμούς για την λύση προβλημάτων γενικού χαρακτήρα, τα οποία προκύπτουν από την συνεργασία των μελών των δύο οργανισμών, σκοπεύοντας πάντα σε πρακτικές λύσεις.
5. Παροχή βοήθειας για φιλικό διακανονισμό διαφωνιών, οι οποίες ενδεχομένως προκύψουν μεταξύ των εμπορευομένων μελών των δύο πλευρών.
6.  Συνεργασία στον χώρο της εμπορικής διαιτησίας.

Η συμφωνία ενεργοποιείται κατά την ημέρα της υπογραφής και θα τερματιστεί έξι μήνες μετά από την ημέρα καταγγελίας της μίας ή της άλλης πλευράς.

Δεδομένου ότι το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών είναι η Αστική Εταιρεία των Ελληνικών Επιμελητηρίων, όλα τα Επιμελητήρια της χώρας μπορούν να ωφεληθούν από τις θετικές δράσεις αυτής της σύμπραξης, την οποία δημοσιεύουμε σήμερα και θέτουμε στην διάθεση των μελών μας, των μελών των Ελληνικών Επιμελητηρίων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved