ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Προς σύσταση μητρώου συνεδρίων και οργανωτών συνεδρίων (10/7/08)


Αθήνα 10.7.2008, 18:22
Η αντιμετώπιση χρόνιων ζητημάτων που απασχολούν τη συνεδριακή αγορά της χώρας και η κωδικοποίηση συγκεκριμένων θεσμικών παρεμβάσεων που πρέπει να υλοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα για την ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού και την αποτελεσματικότερη προώθηση του συνεδριακού προϊόντος της Ελλάδας στη διεθνή αγορά, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθές στον ΕΟΤ, με πρωτοβουλία του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε η ανάγκη επείγουσας διευθέτησης ορισμένων χρόνιων ζητημάτων του συνεδριακού τουρισμού, κυρίως θεσμικού και οργανωτικού χαρακτήρα, όπως η σύσταση μητρώου συνεδρίων και οργανωτών συνεδρίων, η καταγραφή και πιστοποίηση συνεδριακών κέντρων και συνεδριακών χώρων που λειτουργούν ανά την Επικράτεια, η εκπόνηση μακροπρόθεσμης στρατηγικής marketing και στοχευμένης πολιτικής προώθησης του συνεδριακού προϊόντος, η υποστήριξη και η ενίσχυση των υφιστάμενων τοπικών Convention Bureaus, η θωράκιση του επαγγέλματος οργανωτή συνεδρίων κοκ.

Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας μεταξύ των συγκεκριμένων φορέων και του ΕΟΤ, η οποία θα συντάξει ολοκληρωμένες προτάσεις και θα εκπονήσει ειδικό πλάνο ενεργειών. Σε πρώτη φάση, μεταξύ άλλων, θα εξεταστεί η δημιουργία νέας ή η ενίσχυση υφιστάμενης υπηρεσιακής δομής εντός του οργανογράμματος του ΕΟΤ, η οποία θα επιφορτιστεί πρωτίστως με τις διαδικασίες οργάνωσης, υλοποίησης και παρακολούθησης των σχετικών θεσμικών παρεμβάσεων, όπως η αποτύπωση της κατάστασης ως προς τους συνεδριακούς χώρους και η συστηματική καταγραφή της συνεδριακής δραστηριότητας (μητρώο συνεδρίων).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved