ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ρύθμιση για τις λαϊκές αγορές βιολογικών προϊόντων (1/8/08)


Αθήνα 1/8/2008, 13:25
Σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών Προϊόντων Βιολογικής Γεωργίας υπέγραψαν σήμερα οι συναρμόφιοι υφυπουργοί Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης.

Το σχέδιο, που προωθείται για υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έκδοση, καθορίζει για πρώτη φορά τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών Προϊόντων Βιολογικής Γεωργίας και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια που αφορά τις αγορές αυτές για όλη την επικράτεια.

Σκοπός του διατάγματος είναι, αφ’ ενός μεν ο καθορισμός του θεσμικού πλαισίου κανόνων λειτουργίας  των λαϊκών αγορών προϊόντων βιολογικής γεωργίας με την συμμετοχή σε αυτές μόνο παραγωγών και αφ’ ετέρου δε η ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα πωλούμενα  προϊόντα βιολογικής παραγωγής.

Συγκεκριμένα, ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την  ίδρυση και λειτουργία των Λαϊκών Αγορών Προϊόντων Βιολογικής Γεωργίας σε όλη τη χώρα, όπως:
α) Οι αρμόδιοι φορείς χορήγησης αδειών, οι προϋποθέσεις, και  τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοσή τους, η διαδικασία καθορισμού, χορήγησης των θέσεων πωλητών στο χώρο των λαϊκών αγορών βιολογικών προϊόντων.
β) Τα  διατιθέμενα είδη, οι όροι και οι προϋποθέσεις πώλησής τους 
γ) τα ελεγκτικά όργανα και η διαδικασία επιβολής των διοικητικών  κυρώσεων  που επιβάλλονται κατά των  παραβατών.
δ) Οι εν γένει υποχρεώσεις των κατόχων άδειας πωλητών στις λαϊκές αγορές βιολογικών προϊόντων.

Με αφορμή την υπογραφή του π.δ. ο κ. Βλάχος σημειώνει ότι "καθώς η βιολογική γεωργία αυξάνεται τα τελευταία χρόνια με ταχείς ρυθμούς, με αντίστοιχη αύξηση της ζήτησης των βιολογικών προϊόντων από τους καταναλωτές, η διάθεση αυτών των προϊόντων θα γίνεται μέσα από ειδικές οργανωμένες λαϊκές αγορές στις οποίες θα διενεργούνται έλεγχοι από τις καθ΄ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες, θα εξασφαλίζει τη διαφάνεια ως προς τη προέλευση και θα τα καθιστά αξιόπιστα ενώπιον των καταναλωτών".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved