ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Θεσμός οι γεωργικοί σύμβουλοι 29/8/08


Αθήνα 29.9.2008, 08:45
Με κοινή υπουργική απόφαση που συνυπογράφει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός ενεργοποιείται, για πρώτη φορά στη χώρα μας, ο θεσμός του γεωργικού συμβούλου, δίνοντας τη δυνατότητα σε 800 περίπου γεωτεχνικούς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Έλληνες Αγρότες με δαπάνες της Ε.Ε. και του κρατικού προϋπολογισμού.

Οι γεωργικοί σύμβουλοι έχουν ήδη πιστοποιηθεί από τον Agrocert. Oι  παρεχόμενες προς τους αγρότες υπηρεσίες καλύπτουν τους παρακάτω τομείς:
- Επίσκεψη στην εκμετάλλευση.
- Καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης.
- Προσδιορισμό των απαιτήσεων της πολλαπλής συμμόρφωσης που έχουν εφαρμογή στην εκμετάλλευση.
- Παροχή θεωρητικών και πρακτικών συμβουλών για την ορθή εφαρμογή των απαιτήσεων της ΚΑΠ.

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στη Δράση «Χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων για τη χρήση υπηρεσιών παροχής Γεωργικών Συμβούλων στη γεωργική εκμετάλλευση και παροχή δασοκομικών συμβούλων σε εκτέλεση του Μέτρου 114 του ¶ξονα 1 του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013» και η συνολική δαπάνη ανέρχεται στα 50 εκ. ευρώ.     

Σε δηλώσεις του ο υπουργός κ. Κοντός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι "ο θεσμός των γεωργικών συμβούλων κάνει πράξη την προσπάθεια του υπουργείου να φέρει τον γεωπόνο δίπλα στο γεωργό και τον κτηνίατρο δίπλα στο κτηνοτρόφο και πρόκειται να λειτουργήσει παράλληλα με τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης που δημιουργούνται από άκρο εις άκρο στη χώρα μας. Στόχος μας είναι να αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η ελληνική γεωργία για την τήρηση των απαιτήσεων μιας σύγχρονης, υψηλής ποιότητας γεωργίας, με εξασφαλισμένες τις επιδοτήσεις της νέας ΚΑΠ, ως το 2013".


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved