ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συνεργασία ΕΕΔΕ -Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος για την καταπολέμηση της διαφθοράς (16/10/08)


Αθήνα 16.10.2008, 14:54
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), και της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, με στόχο τη βελτίωση της δυνατότητας ελέγχου και λογοδοσίας που θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και θα οδηγήσει στην καταπολέμηση της διαφθοράς, υπέγραψαν την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008 οι πρόεδροι των δύο φορέων κ.κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, και Κωνσταντίνος Μπακούρης.

Οι δύο φορείς αναγνώρισαν από κοινού ότι η διαφθορά στην Ελλάδα είναι ευρύτατα διαδεδομένη ως πρακτική αλλά και εθιμοτυπικά εδραιωμένη ως νοοτροπία και ότι μπορεί να αποβεί επιζήμια για οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα, ανασταλτική για τις επενδύσεις και τροχοπέδη για την ανάπτυξη και ότι είναι αναγκαίο να καταβληθεί προσπάθεια από τους ενεργούς πολίτες, εργοδότες και εργαζόμενους, για την συστηματική αποτροπή και εξουδετέρωση κάθε έκφρασή της.

Η συνεργασία της Διεθνούς Διαφάνειας με την ΕΕΔΕ θα αφορά στα σημεία που ακολουθούν:
• Δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικών με τη «Διαφάνεια» που μπορεί να περιλαμβάνει πλατφόρμες διάχυσης ιδεών, προσπάθεια για την αλλαγή νοοτροπίας, κ.λ.π. Παράλληλα στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να προωθηθεί η έννοια της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που διασφαλίζει τη Διαφάνεια.
• Προώθηση του Δεκαλόγου του Ενεργού Πολίτη κατά της Διαφθοράς τόσο στα Νομικά όσο και στα Φυσικά Μέλη της ΕΕΔΕ.
• Δημιουργία θεσμών και θεσμοθέτηση Βραβείων και Επαίνων σχετικών με τις έννοιες της Διαφάνειας και της Επιχειρηματικής Ηθικής, ενδεχομένως και με τη συμμετοχή και άλλων φορέων με παρεμφερείς δραστηριότητες.
• Δημιουργία Κώδικα Επιχειρηματικής Ηθικής σε συνεργασία και με φορείς με παρεμφερείς δραστηριότητες.
• Κοινή προσπάθεια για την υιοθέτηση και την εφαρμογή της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
Παράλληλα, οι δύο φορείς θα συνεργάζονται για την επεξεργασία νέων πεδίων ανάπτυξης κοινών δράσεων.

Απαντώντας σε ερωτήματα των δημοσιογράφων οι δύο πρόεδροι τόνισαν ότι στην παρούσα κρίσιμη φάση της διεθνούς οικονομίας όπου η διαφάνεια αποτελεί απαίτηση των πολιτών, η πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων  και της Διεθνούς Διαφάνειας μπορεί να συμβάλλει ακόμη περισσότερο σε μια πιο ουσιαστική εξυγίανση του δημόσιου βίου και των χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

‘Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΕΔΕ κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος αυτό το πρώτο βήμα συνεργασίας στόχο έχει τα μεσοπρόθεσμα αποτελέσματα τα οποία μπορεί να αποτελέσουν το θεμέλιο για μια μονιμότερη εμπέδωση νοοτροπίας μη διαφθοράς σε όλες τις λειτουργίες της κοινωνίας των πολιτών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δ.Δ.  κ. Κωνσταντίνος Μπακούρης ανακοίνωσε ότι το διάστημα 30 Οκτωβρίου - 2 Νοεμβρίου 2008 θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα το παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας με τη συμμετοχή διεθνών προσωπικοτήτων.

Στη συζήτηση πήραν μέρος οι κ.κ. Άρης Συγγρός,  γενικός διευθυντής της Δ.Δ. Ελλάδας, ο Αθανάσιος Ρούλιας, γενικός διευθυντής της ΕΕΔΕ, Λευτέρης Αντωνακόπουλος, πρώην πρόεδρος  του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών και Στρατής Στρατήγης, πρώην βουλευτής και υπουργός.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved