ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Φθηνότερα δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ΕTEπ (22/10/08)


Αθήνα 22.10.2008, 13:54
Δυνατότητα να αντλήσουν φθηνό χρήμα μέσω της χρηματοδότησης που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στις εμπορικές τράπεζες, παρέχεται και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Πλούταρχος Σακελλάρης, η ΕΤΕπ στηρίζει την ευρωπαϊκή οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα χορηγώντας δάνεια συνολικού ύψους 30 δισ. ευρώ για την χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο σύνολο της Ευρώπης. Τα 15 δισ. ευρώ θα διατεθούν την χρονική περίοδο 2008-2009. Η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ στις μικρομεσαίες δεν γίνεται απευθείας αλλά μέσω της σύναψης συμφωνιών με εμπορικές τράπεζες με επιτόκιο χαμηλότερο της διατραπεζικής αγοράς, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στις τράπεζες να δανειοδοτήσουν τις τράπεζες με επιτόκια χαμηλότερα από τα τρέχοντα στην αγορά. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλάρης το κόστος του δανεισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην δύσκολη αυτή συγκυρία θα ήταν υψηλότερο εάν δεν υπήρχαν οι γραμμές χρηματοδότησης της ΕΤΕπ στις εμπορικές τράπεζες.

Μέχρι σήμερα η ΕΤΕπ έχει υπογράψει δανειακές συμβάσεις με 4 ελληνικές τράπεζες, την Εμπορική, την Eurobank, την Πειραιώς και την Παγκρήτια Συνεταιριστική, συνολικού ύψους 650 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όπως επισήμανε ο κ. Σακελλάρης στρατηγική της τράπεζας είναι να αυξηθούν οι χρηματοδοτήσεις αυτές καθώς και ο αριθμός των συνεργαζόμενων με την ΕΤΕπ ελληνικών τραπεζών.

Στις επιλέξιμες δαπάνες για χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εντάσσονται πλέον και η χρηματοδότηση για κεφάλαια κίνησης καθώς και για χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων για έρευνα και τεχνολογία, προγράμματα εκπαίδευσης προσωπικού κ.λπ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved