ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Απονεμήθηκαν τα βραβεία επιχειρηματικής αριστείας EFQM (22/10/08)
 

Αθήνα 22.10.2008, 16:33
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008 και για έβδομη συνεχή χρονιά η Τελετή Απονομής των Ευρωπαϊκών Διακρίσεων Επιχειρηματικής Αριστείας (EFQM Levels of Excellence), η οποία διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Στην κατάμεστη αίθουσα Τερψιχόρη του Ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ ο Ειδικός Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Ελευθέριος Σταυρόπουλος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΕΕΔΕ κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος βράβευσαν τις επιχειρήσεις που διακρίθηκαν πανευρωπαϊκά για τη Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστεία και την Αναγνώριση για την Επιχειρηματική Αριστεία.

Στο πλαίσιο του θεσμού από το 2001 μέχρι σήμερα έχουν διακριθεί περισσότερες από 130 επιχειρήσεις, οργανισμοί και λειτουργικά τμήματα επιχειρήσεων. Ο θεσμός των Επιπέδων Επιχειρηματικής Αριστείας μέσα από την εφαρμογή του Μοντέλου Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM μπορεί να κατευθύνει τις επιχειρήσεις προς την επίτευξη των υψηλότερων επιπέδων αριστείας, κινητοποιώντας και ενθαρρύνοντας τη συστηματική βελτίωσή τους. Ταυτόχρονα, θέτει ορόσημα και επισημαίνει τη διαρκή πρόοδο και ωριμότητα στους συμμέτοχους της επιχείρησης – το προσωπικό, τους προμηθευτές και τους πελάτες. Επίσης, θέτει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τη μάθηση και την εκπαίδευση.

Υπάρχουν τρία ξεχωριστά επίπεδα διάκρισης βάσει του Μοντέλου Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM: Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστείας (Committed to Excellence in Europe), Αναγνώριση για την Επιχειρηματική Αριστεία (Recognised for Excellence in Europe) και το Ευρωπαϊκό Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας (EFQM Excellence Award).

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι παρακάτω επιχειρήσεις, οργανισμοί και λειτουργικά τμήματα από την Ελλάδα και την Κύπρο:
- Διάκριση για την Αναγνώριση για την Επιχειρηματική Αριστεία - Recognised for Excellence in Europe 5 Αστέρων (βαθμολογία >500 στα 1.000): Athenian Sea Carriers Ltd.
- Διάκριση για την Αναγνώριση για την Επιχειρηματική Αριστεία - Recognised for Excellence in Europe– 4 Αστέρων (βαθμολογία >400 στα 1.000): ΒΙΒΕΧΡΩΜ Δρ. Στέφανος Δ. Πατέρας Α.Ε., Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (Εργοστάσιο Αεροκατασκευών), Piscines Ideales A.E., Sprint Διαφημιστική A.E.
- Διάκριση για την Αναγνώριση για την Επιχειρηματική Αριστεία - Recognised for Excellence in Europe-3 Αστέρων  (βαθμολογία >300 στα 1.000): ICTS Hellas.
- Διάκριση για τη Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστεία - Committed to Excellence in Europe: Εκπαιδευτήρια Δούκα Α.Ε, Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία ΛΤΔ (Δίκτυο Καταστημάτων Αττικής), Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Msc. στη Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Data Research & Consulting, ECDL Hellas S.A, Lundbeck Hellas SA.

Πρακτικές ηγεσίας
Προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν η Dame Geraldine Keegan, η οποία διετέλεσε επί 17 συναπτά έτη Διευθύντρια του St. Mary’s College, Londonderry που απέσπασε 2 φορές (2001, 2006), το Ευρωπαϊκό Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας, EFQM. Η Dame Geraldine Keegan Βραβεύτηκε από τη Βασίλισσα της Αγγλίας για την προσφορά της και τις υπηρεσίες της στον τομέα της εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο της ομιλίας της αποκάλυψε το μυστικό της αειφόρου ανάπτυξης μέσα από την αποτελεσματική Ηγεσία. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε εντυπωσιακές πρακτικές ηγεσίας όπως η εμπλοκή μαθητών στον προσδιορισμό στρατηγικών στόχων και αποφάσεων καθώς επίσης και την εμπλοκή των γονέων στην καθημερινότητα του σχολείου.  Το Saint Mary’s College μεταλλάχτηκε σε ένα πρότυπο δημόσιο σχολείο και το πρώτο στην Ιρλανδία, με ηθικά αναπτερωμένους μαθητές, με εντυπωσιακή κουλτούρα ηγεσίας και με προσωπικό περήφανο και απόλυτα αφοσιωμένο στη διαρκή βελτίωση και τη δια βίου μάθηση. Η Keegan τόνισε ότι στην επιτυχία αυτή οδηγήθηκαν μέσα από τη χρήση του μοντέλου της επιχειρηματικής αριστείας, ενός εργαλείου που πρεσβεύει την καινοτομία και τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Διάκρισης Επιχειρήσεων, EFQM Levels of Excellence μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Βικτώρια Μιχαηλίδου, στο τηλέφωνο της ΕΕΔΕ 210-2112000, φαξ 210-2112020-1, e mail.
npo.efqm@eede.gr , site: http://www.eede.gr

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε τις ομιλίες του ειδικού Γραμματέα Ανταγωνιστικότητας του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Ελευθέριου Σταυρόπουλου και του Προέδρου του Δ.Σ της ΕΕΔΕ κ. Κωνσταντίνου Λαμπρινόπουλου.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Οι ομιλίες (αρχείο pdf 68 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved