ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Από τις Νομαρχίες οι άδειες για κτηνο-πτηνοτροφικές μονάδες (27/10/08)


Αθήνα 27.10.2008, 21:37
Σύμφωνα με τις διατάξεις που πρόσφατα ψηφισθέντος κτηνοτροφικού νόμου (3698/08), άδεια ίδρυσης και άδεια λειτουργίας κτηνο-πτηνοτροφικών μονάδων θα εκδίδονται πλέον από τις διευθύνσεις αγροτικής ανάπτυξης των Νομαρχιών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκιαδά, για την έκδοση άδειας ίδρυσης κτηνο-πτηνοτροφικής μονάδας απαιτείται προηγουμένως η σύνταξη μελέτης χειρισμού και διάθεσης αποβλήτων και η έγκρισή της από την αρμόδια διεύθυνση υγιεινής της Νομαρχίας.

Για μονάδες που απαιτείται Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση και Αξιολόγηση (Π.Π.Ε.Α.), χρειάζεται επίσης η σχετική θετική γνωμοδότηση της αρμόδιας υπηρεσίας Περιβάλλοντος της Νομαρχίας και για όλες τις άλλες περιπτώσεις η σχετική απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Ε.Π.Ο.), καθώς και η εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) ή Περιβαλλοντική Έκθεση. Για όλες τις μονάδες απαιτούμενα είναι και τα αρχιτεκτονικά σχέδια (όψη, τομή, κάτοψη) των κτιριακών εγκαταστάσεων που θα κατασκευαστούν.

Μετά την έκδοση της άδειας ίδρυσης και την ολοκλήρωση των εργασιών των κτιριακών εγκαταστάσεων της κτηνο-πτηνοτροφικής μονάδας, ο ενδιαφερόμενος ζητά, με αίτησή του στη διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, την έκδοση άδειας λειτουργίας. Της έγκρισης της αίτησης, προηγείται έλεγχος από τη λεγόμενη επιτροπή σταυλισμού, η οποία ελέγχει τις εγκαταστάσεις της μονάδας, με βάση την άδεια ίδρυσης, τα σχετικά δικαιολογητικά με τα οποία αυτή εκδόθηκε και την άδεια διάθεσης υγρών αποβλήτων του οικείου Νομάρχη.

Οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας αφορούν όλες τις κτηνο-πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με ή χωρίς κτιριακές εγκαταστάσεις. Στην περίπτωση που δεν διαθέτουν κτιριακές εγκαταστάσεις και άρα δεν απαιτούνται αρχιτεκτονικά σχέδια κατά τη διαδικασία έκδοσης άδειας ίδρυσης, οι άδειες χορηγούνται για το χώρο που συνήθως χρησιμοποιούν οι κτηνο-πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις για τη συγκέντρωση των εκτρεφόμενων ζώων καθώς και για διάφορες λειτουργικές ανάγκες της εκμετάλλευσης.

Ανεξάρτητα από τη δυναμικότητα της κτηνο-πτηνοτροφικής εγκατάστασης, για την ΠΠΕΑ, την ΕΠΟ και την άδεια ίδρυσης, λαμβάνονται υπόψη σε κάθε περίπτωση οι απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ κτηνο-πτηνοτροφικής εγκατάστασης και χώρων που χρήζουν προστασίας.

Κτηνο-πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας αλλά δεν διαθέτουν ΕΠΟ, οφείλουν να προβούν στη διαδικασία έκδοσής της, υποβάλλοντας εντός έξι μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου 3698 (2 Οκτωβρίου 2008) Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ή Περιβαλλοντική Έκθεση στην αρμόδια υπηρεσία Περιβάλλοντος της Νομαρχίας.

Σημειώνεται ότι παρέχεται υπό προϋποθέσεις η δυνατότητα έκδοσης ΕΠΟ σε εγκαταστάσεις που διαθέτουν ήδη άδεια λειτουργίας αλλά δεν πληρούν τις απαιτούμενες ελάχιστες αποστάσεις, για δύο δύο χρόνια από την έναρξη ισχύος του νόμου 3698/2008.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved