ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Εξαιρετικές ιδέες στο διαγωνισμό "Πράσινη Επιχειρηματικότητα" 10.11.08


Aθήνα 10.11.2008, 22:17
Την τελική του φάση για το 2008 διανύει ο διαγωνισμός "Green Dreams - Πράσινη Επιχειρηματικότητα", που διοργανώνει η Λέσχη Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη για πρώτη φορά φέτος και επιδιώκει την ανάπτυξη καινοτομικής περιβαλλοντικής επιχειρηματικότητας δίνοντας την ευκαιρία σε οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως ηλικίας, να συνδυάσει φαντασία και πρακτικό πνεύμα και με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσει έξυπνες επιχειρηματικές ιδέες που θα βοηθήσουν το περιβάλλον.

Για το διαγωνισμό του 2008 υπήρξαν 45 ατομικές και ομαδικές συμμετοχές που υπέβαλαν προτάσεις για περιβαλλοντικές επιχειρήσεις. Περισσότεροι από 50 συμμετέχοντες παρακολούθησαν το σεμινάριο Green Dreams για την επιχειρηματική ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών τον Οκτώβριο, που διοργανώθηκε από το ALBA Graduate Business School. Η επιτροπή αξιολόγησης επέλεξε 13 υποψήφιους για να προχωρήσουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, ενώ στην τρίτη φάση προάχθηκαν οι πέντε τελικοί υποψήφιοι, οι οποίοι πρόσφατα παρουσίασαν τις περιβαλλοντικές επιχειρηματικές ιδέες τους στην επιτροπή.

Η επιλογή του μεγάλου νικητή από την επιτροπή προβλέπεται να είναι δύσκολη, καθώς όλες οι ιδέες είναι εξαιρετικές και ενθουσίασαν την επιτροπή με την καινοτομία, την ποιότητα και τη δημιουργικότητά τους. Ανάμεσα σε αυτές, η ιδέα για οικολογική τεχνολογία παραγωγής βιοδραστικών μορίων, η ιδέα για τη δημιουργία μιας πλωτής, οικολογικής, πολλαπλών πηγών εναλλακτικής ενέργειας μονάδας αφαλάτωσης, η ιδέα για τη δημιουργία συστήματος καθαρισμού των υδάτων με τη χρήση υπερήχων, καθώς και η ιδέα για Green IT που σκοπό έχει να παρέχει ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών πληροφοριών σχετικά με την ενέργεια. Τέλος, η ιδέα από μία ομάδα αποφοίτων του ALBA για παραγωγή καύσιμης βιομάζας από βιομηχανικά υπολείμματα επεξεργασίας ξύλου.

Όλες οι ομάδες έλαβαν ένα αναμνηστικό πιστοποιητικό από τον Πρόεδρο της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, κ. Αριστείδη Μπελλέ, και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αξιολόγησης του Διαγωνισμού, Κωνσταντίνο Μητρόπουλο.

Ο μεγάλος νικητής θα βραβευτεί κατά την απονομή των Βραβείων "Κούρος" της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στις 20 Νοεμβρίου, αλλά και θα "υιοθετηθεί" από μέλη της Λέσχης, που περιλαμβάνει μερικούς από τους κορυφαίους επιχειρηματίες της Ελλάδας. Τι σημαίνει αυτό; Εξαρτάται από την ιδέα, και το τι χρειάζεται αυτή η ιδέα για να υλοποιηθεί, αλλά η "υιοθέτηση" είναι πολλά περισσότερα από μία απλή χρηματοδότηση: καθοδήγηση, συμβουλές, γεφύρωμα σχέσεων με σημαντικές επαφές.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: http://apollon1.alba.edu.gr/greendreams/ ή να απευθυνθούν στο Τμήμα Μάρκετινγκ και επικοινωνίας του ALBA, e-mail: communications@alba.edu.gr, τηλ.: 210-8964531-8.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved