ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Στα προγράμματα ΤΕΜΠΜΕ σχεδόν όλες οι τράπεζες 13.11.08


Αθήνα 13.11.2008, 21:06
Καθολική ήταν η ανταπόκριση των τραπεζών στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω των επιδοτούμενων και εγγυημένων προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ (Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων).

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι εξής: Πειραιώς, Αγροτική, Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών (Λαμίας, Παγκρήτια, Αχαϊκή, Ηπείρου, Χανίων, Δωδεκανήσου, Έβρου, Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Εύβοιας, Κορινθίας, Πιερίας, Λέσβου - Λήμνου, Δράμας, Δυτικής Μακεδονίας, Σερρών), Μarfin Egnatia, Εθνική, ΕFG Εurobank, Αττικής, Probank, Alpha, Aspis, Millenium, Ελληνική, Πανελλήνια, Κύπρου, First Business Bank, Γενική, Εμπορική.

Οι προϋποθέσεις
Υπενθυμίζεται ότι έντεκα προϋποθέσεις για συμμετοχή στις νέες δράσεις, όπως ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρήστο Φώλια, έχουν ως εξής:
1. Η εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ θα καλύπτει το 80% δανείων μέχρι 350.000 Ευρώ.
2. Το ΤΕΜΠΜΕ δεν θα εξασκεί ένσταση δίζησης για το εγγυημένο μέρος του δανείου.
3. Για το υπόλοιπο 20% του δανείου για το οποίο δεν εγγυάται το ΤΕΜΠΜΕ, η τράπεζα δεν θα αναζητά περαιτέρω εξασφαλίσεις από τις επιχειρήσεις.
4. Η προμήθεια του ΤΕΜΠΜΕ θα καταβάλλεται απευθείας από την επιχείρηση εφάπαξ κατά την πρώτη εκταμίευση του δανείου και θα ανέρχεται σε 1% της εγγύησης.
5. Η διάρκεια της εγγύησης και της επιδότησης επιτοκίου θα είναι τριετής.
6. Το επιτόκιο των δανείων θα είναι EURIBOR + 2,1 μονάδες .
7. Το ΤΕΜΠΜΕ θα επιδοτεί το σύνολο του επιτοκίου σε διάρκεια τριών ετών. Η επιδότηση θα καταβάλλεται στην τράπεζα ανά εξάμηνο από την ημερομηνία εκταμίευσης του δανείου.
8. Τα δάνεια αυτά δεν δύναται να ξεπερνούν το 30% του μέσου κύκλου εργασιών της εταιρίας των τριών τελευταίων ετών.
9. Προϋπόθεση ώστε οι εταιρίες να είναι επιλέξιμες για την ενίσχυση είναι να έχουν κερδοφορία προ αποσβέσεων τα τρία τελευταία έτη
10. Η προτεινόμενη συνεργασία αφορά και υφιστάμενες εγκρίσεις κεφαλαίων κίνησης.
11. Τέλος, η προτεινόμενη συνεργασία συνεπάγεται την άρση εμπράγματων εγγυήσεων (προσημειώσεις) για το ύψος του ποσού που εγγυάται το ΤΕΜΠΜΕ.

Την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας, ενώ ο πρόεδρος του ΤΕΜΠΜΕ κ. Νίκος Δομένικος είπε ότι το ΤΕΜΠΜΕ είναι σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της σημερινής συγκυρίας.

Στις αρχές της προσεχούς εβδομάδασ θα ακολουθήσει κύκλος συναντήσεων εργασίας με τους εκπροσώπους των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι όροι της συνεργασίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved