ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΑLBA: Οnline ερωτηματολόγιο για τις τάσεις στην αγορά εργασίας 26/11/08


Αθήνα 26.11.2008, 18:09
Την έναρξη της έρευνας "Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας" για το πρώτο εξάμηνο του 2009 ανακοίνωσε το ALBA Graduate Business School.
Το online ερωτηματολόγιο θα είναι διαθέσιμο μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2009 στην ιστοσελίδα: www.alba.edu.gr/rci.

Ο Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας (RCI) για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, που μετρήθηκε κατά την περίοδο Μάιος - Ιούνιος 2008, παρουσίασε συνεχιζόμενη αισιοδοξία εκ μέρους των επιχειρήσεων, αν και συγκρατημένη, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2008 και σε σχέση με το 2007. Έκτοτε όμως, οι εξελίξεις ήταν ταχύτατες και για το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς απρόβλεπτες, καθιστώντας σημαντική και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την καταγραφή της σημερινής κατάστασης και των προσδοκιών των επιχειρήσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2009. Άραγε η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την ελληνική αγορά εργασίας και αν ναι, σε ποιο βαθμό;

Η έρευνα
Ο Δείκτης RCI, που διενεργείται για το 2009 με την υποστήριξη της ECDL Hellas και τη συνεργασία του ΣΕΒ, έχει καθιερωθεί ως το βαρόμετρο της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα. Περισσότερες από 200 επιχειρήσεις συμμετέχουν τακτικά σε κάθε κύκλο της έρευνας και συμβάλλουν στο σχηματισμό της συνολικής εικόνας της αγοράς εργασίας, ενώ παράλληλα αποκτούν την έγκυρη πληροφόρηση που επιζητούν. Συνολικά πάνω από 450 επιχειρήσεις και οργανισμοί έχουν συμμετάσχει στην έρευνα από το ξεκίνημά της το 2006. Συμμετέχοντας στην έρευνα μία επιχείρηση, συμβάλλει στην αποτύπωση των μελλοντικών τάσεων στον χώρο της επιλογής και προσέλκυσης προσωπικού.

Τα αποτελέσματα του πρώτου κύκλου του 2009 θα δημοσιευτούν στις 15 Ιανουαρίου 2009. Οι συμμετέχοντες θα έχουν πρώτοι πρόσβαση στα συγκριτικά αποτελέσματα που θα προκύψουν, ενώ παράλληλα θα μπορούν να εξετάσουν τη θέση τους σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρίες του κλάδου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved