ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Μέτρα για τους επαγγελματίες που υπέστησαν ζημιές 10/12/08


Αθήνα 10.12.2008, 18:12
Μέτρα στήριξης των επαγγελματιών που επλήγησαν κατά τα πρόσφατα γεγονότα, ανακοίνωσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Απασχόλησης. 

Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:
* Άμεση οικονομική ενίσχυση ύψους 10.000 ευρώ για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
* Επιχορήγηση ποσοστού 50% της ζημιάς που έχει πιστοποιηθεί ή θα πιστοποιηθεί (η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται) ύψους από 10.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ.
* Για το δανεισμό του υπολοίπου 50% της ζημιάς καθώς και για όσες επιχειρήσεις δεν υπάγονται στις πιο πάνω κατηγορίες δίνεται η δυνατότητα με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου να επιδοτηθούν δάνεια διάρκειας 15 ετών.
* Χορηγούνται δάνεια διάρκειας 15 ετών με ευνοϊκούς όρους, με εγγύηση του δημοσίου, για την αποκατάσταση ζημιών στα κτίρια.
* Χορηγούνται δάνεια πενταετούς διάρκειας, με περίοδο χάρητος δύο ετών για την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων σε κεφάλαια κίνησης.
* Θα υπάρξει για ένα τρίμηνο πλήρης κάλυψη του μισθού και του δώρου Χριστουγέννων όλων των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν έως τις 20 Δεκεμβρίου.
* Θα ανασταλεί για ένα τρίμηνο η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ και για ένα τετράμηνο στον ΟΑΕΕ, χωρίς προσαυξήσεις. Το μέτρο αφορά τις εργοδοτικές εισφορές για όλα τα καταστήματα που υπέστησαν καταστροφές. Η καταβολή του μισθού των εργαζομένων θα γίνει από τον ΟΑΕΔ μόνο με μια υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη και την πιο πρόσφατη Αναλυτική Περιοδική Δήλωση του ΙΚΑ. Όσα επιπλέον δικαιολογητικά χρειασθούν θα τα αναζητά αυτεπαγγέλτως ο ΟΑΕΔ.
* Θα εξετασθούν κατά  προτεραιότητα οι αιτήσεις για ένταξη των επιχειρήσεων που υπέστησαν καταστροφές σε όλα τα τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ ή άλλων φορέων του υπουργείου, όπως η Επαγγελματική Κατάρτιση ή άλλοι οργανισμοί.

Επίσης προβλέπονται διάφορες φορολογικές διευκολύνσεις, ενώ για τους κατόχους αυτοκινήτων τα οποία καταστράφηκαν προβλέπεται η άμεση επιστροφή των τελών κυκλοφορίας 2009 και εάν αντικαταστήσουν το αυτοκίνητό τους δεν θα καταβάλουν τέλη ταξινόμησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved