ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Εκδήλωση ΑLBA: Οι τάσεις στην αγορά εργασίας 9/1/09


Αθήνα 9.1.2009, 20:05
Πώς εξασφαλίζεται η οικονομική επιβίωση και η ανταγωνιστική επίδοση των εταιρειών σε δύσκολες οικονομικά εποχές; Τι σκοπεύουν να κάνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2009; Θα μειωθούν οι προσλήψεις προσωπικού ή μήπως οι εταιρείες προσανατολίζονται ακόμα και σε απολύσεις;

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα γύρω από τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, στα οποία θα επιχειρήσει να απαντήσει η έρευνα "Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας (RCI) για το πρώτο εξάμηνο του 2009" του τμήματος Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας του ALBA Graduate Business School. 

Η έρευνα θα παρουσιασθεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009 στο Αμφιθέατρο Cotsen Hall στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, στο Κολωνάκι. Το θέμα της εκδήλωσης είναι: "Γνωστικό κεφάλαιο και ανθρώπινο δυναμικό: Πώς εξασφαλίζουμε τη σημερινή οικονομική επιβίωση και τις αυριανές ανταγωνιστικές επιδόσεις σε δύσκολες εποχές".

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, καθώς και Γενικοί Διευθυντές και Διευθυντές Προσωπικού ελληνικών εταιρειών, οι οποίοι θα σχολιάσουν τις τάσεις της αγοράς εργασίας, όπως αυτές αποτυπώνονται στην έρευνα, και θα αναλύσουν την κατάσταση που επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές εταιρείες.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Δρ. Όλγα Επιτροπάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο ALBA.

Η έρευνα
Η Πανελλήνια έρευνα Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας διενεργείται κάθε 6 μήνες με την υποστήριξη της ECDL Hellas και έχει ως στόχο την καταγραφή των τάσεων που επικρατούν στις διαδικασίες προσέλκυσης και επιλογής στελεχών για τους επόμενους έξι μήνες στην χώρα μας. Η συλλογή στοιχείων για το πρώτο εξάμηνο του 2009 ξεκίνησε στις 17 Νοέμβριου 2008 και ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου με μεγάλη συμμετοχή από τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Συμμετοχή
Όσοι θέλουν να παρευρεθούν στην εκδήλωση θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής και για περαιτέρω πληροφορίες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον κ. Παναγιώτη Ταρσινό, email:
RCIHellas@alba.edu.gr, τηλ.: 210-8964531 (εσωτ. 237).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα και την εκδήλωση είναι διαθέσιμες στις ιστοσελίδες www.alba.edu.gr/rci και www.alba.edu.gr/events/Pages/CurrentEvents.aspx.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved