ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Έρχονται ρυθμίσεις για τα συνεργεία μικροεπισκευών 5/3/09


Αθήνα 5.3.2009, 20:10
Προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας των συνεργείων μικροεπισκευών (επιδιόρθωσης μικροφθορών αμαξωμάτων αυτοκινήτων - μοτοσικλετών - μοτοποδηλάτων), ετοιμάζουν τα συναρμόδια υπουργεία.

Με το π.δ. στοχεύεται να καλύπτονται πλέον νομικά οι αυξημένες, σύγχρονες ανάγκες του κλάδου, καθώς:
- Νομιμοποιείται και οριοθετείται ο κλάδος των μικροεπισκευών σε σχέση με εκείνο των συνεργείων συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτου, ο οποίος είναι ήδη νομοθετικά ρυθμισμένος, με τη τήρηση συγκεκριμένων όρων και προϋποθέσεων σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης του συγκεκριμένου συνεργείου (προϋποθέσεις χώρου, μηχανολογικού εξοπλισμού), καθώς επίσης και με τη χορήγηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος του υπεύθυνου τεχνίτη - μικροεπισκευαστή.
- Διασφαλίζονται οι συνθήκες για την εύρυθμη λειτουργία των συνεργείων μικροεπισκευών.

Στις διατάξεις του υπό έκδοση π.δ. περιγράφονται αναλυτικά οι διενεργούμενες παρεχόμενες εργασίες, η ελάχιστη ωφέλιμη επιφάνεια των κύριων και βοηθητικών χώρων συντήρησης - επισκευής, ο ελάχιστα απαιτούμενος μηχανολογικός εξοπλισμός, οι ειδικές κτιριοδομικές και τεχνολογικές απαιτήσεις και προδιαγραφές για την ίδρυση και λειτουργία των συνεργείων, καθώς και τα απαιτούμενα προσόντα για τη χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος τεχνίτη συνεργείου μικροεπισκευών.

Επίσης, καθορίζονται οι δραστηριότητες των συνεργείων επιδιόρθωσης μικροφθορών αμαξωμάτων επιβατικών αυτοκινήτων - μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων και διαχωρίζονται με αυτές των φανοποιείων - βαφείων καθώς χρησιμοποιούν διαφορετικό εξοπλισμό και μεθοδολογία.

   

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved