ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αποφάσεις της υπουργού Απασχόλησης για την ενίσχυση του τουρισμού 30/3/09


Αθήνα 30.3.2009, 16:12
Διευκρινιστικές αποφάσεις οι οποίες στοχεύουν στην ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού υπέγραψε σήμερα η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πάλλη - Πετραλιά.

Συγκεκριμένα:

Αρχίζει η εφαρμογή ενιαίου προγράμματος για την επιχορήγηση, μέσω του ΟΑΕΔ, του συνόλου του προσωπικού ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, που στις 30 Απριλίου 2009 και στις 31 Μαΐου 2009 θα έχουν επαναπροσλάβει τον ίδιο αριθμό προσωπικού που απασχολούνταν τους αντίστοιχους μήνες του 2008 με το ίδιο καθεστώς απασχόλησης. Η επιχορήγηση αντιστοιχεί στο εποχικό επίδομα ανεργίας που έπαιρνε το προηγούμενο διάστημα ο εργαζόμενος. Το πρόγραμμα αυτό υπολογίζεται ότι θα ωφελήσει 50.000 εποχικά εργαζόμενους σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και το κόστος του θα ξεπεράσει τα 50 εκ. ευρώ. Το πρόγραμμα αυτό το έχει παρουσιάσει ήδη η Proslipsis.

H Εργατική Εστία αυξάνει κατά 44,3 % έναντι του 2008 τον αριθμό των προγραμμάτων της για τον Κοινωνικό Τουρισμό. Έτσι φέτος 750.000 άτομα θα μετάσχουν στα σχετικά προγράμματα που θα στοιχίσουν 78 εκ. ευρώ, έναντι 520.000 δικαιούχων και 54 εκ. ευρώ που ήταν αντίστοιχα οι αριθμοί πέρυσι.

Τέλος, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για να ξεκινήσει το Πρόγραμμα Κατάρτισης του ΕΣΠΑ στον Τομέα του Τουρισμού. To Πρόγραμμα, ύψους 45 εκ. ευρώ, θα ωφελήσει 3.500 ανέργους, ενώ οι επιχειρήσεις που παίρνουν μέρος θα προσλάβουν το 30% των καταρτιζομένων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved