ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Διαγωνισμός επιχειρηματικότητας από το ΙΕΚ ΔΟΜΗ 14/4/09


Αθήνα 14.4.2009, 16:04
Πρωτοβουλία για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας των νέων ξεκινά για πρώτη χρονιά ο τομέας Διοίκησης και Οικονομίας του ΙΕΚ ΔΟΜΗ.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται με σκοπό να ενθαρρύνει μαθητές και φοιτητές, να παρουσιάσουν καινοτόμες, πρωτοποριακές  ιδέες και επιχειρηματικά σχέδια και να τις μετατρέψουν σε πράξη. Είναι ανοικτός σε νέους ανθρώπους απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, ανεξάρτητα από το ακαδημαϊκό υπόβαθρο που διαθέτουν, που διαθέτουν μια καλή επιχειρηματική ιδέα ή ένα επιχειρηματικό σχέδιο.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο διαφορετικά μέρη, αυτό της παρουσίασης μιας επιχειρηματικής ιδέας και της παρουσίασης ενός επιχειρηματικού σχεδίου. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να λάβει μέρος σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες.

Η έναρξη του διαγωνισμού ξεκινά στις 22 Απριλίου και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των επιχειρηματικών σχεδίων και των επιχειρηματικών ιδεών είναι η 30η  Ιουλίου 2009. Οι διαγωνιζόμενοι δεν χρειάζεται να διαθέτουν προηγούμενη εμπειρία στη σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου, εφόσον η διαδικασία παρουσίασης της επιχειρηματικής ιδέας ή του επιχειρηματικού σχεδίου έχει απλουστευθεί. Μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά ή σε copy’s το επιχειρηματικό τους σχέδιο ή την επιχειρηματική τους ιδέα, που θα αξιολογηθεί από την κριτική επιτροπή του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, που αποτελείται από καθηγητές, έμπειρους συμβούλους επιχειρήσεων, ακαδημαϊκούς και συγγραφείς.

Στις δέκα πρώτες καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες και τα δέκα πρώτα καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια θα απονεμηθούν βραβεία με τη μορφή υποτροφίας αξίας 20.000€, έπαθλα, και διάφορα άλλα δώρα. Παράλληλα μέσω της τελετής βράβευσης και της τελετής απονομής των υποτροφιών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, θα βραβευθούν, θα αναδειχθούν και θα προβληθούν τα καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια και οι καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες, ενώ ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΟΜΗ με τις δομές που διαθέτει, θα κινητοποιηθεί για την περαιτέρω υποστήριξη των βραβευθέντων επιχειρηματικών ιδεών και σχεδίων και την υλοποίησή τους.

Η επιχειρηματικότητα και η διάδοση της ιδέας της επιχειρηματικότητας αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, που στο πλαίσιο αυτό ενθαρρύνει και ενισχύει με αυτή του την πρωτοβουλία την προσπάθεια ενσωμάτωσης της επιχειρηματικότητας στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό έντυπο του διαγωνισμού και για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής παρέχει το ΙΕΚ, τηλ.: 210-3840552, αρμόδιοι: κα Β. Καββαδά και κ. Β. Γαλάνης, καθώς και η ιστοσελίδα του www.iekdomi.gr.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved