ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΣΥΡΙΖΑ: Να ιδρυθεί κρατική τράπεζα για τους μικρομεσαίους 14/4/09


Αθήνα 14.4.2009, 18:41
Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ίδρυση μιας δημόσιας τράπεζας με πυρήνα το ΤΕΜΠΜΕ, η οποία θα έχει αποκλειστικό σκοπό την χρηματοπιστωτική εξυπηρέτηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ειδικότερα τη δανειοδότηση τους με χαμηλότοκα δάνεια και με ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής, με στόχο την υποβοήθηση της ανάπτυξης, της καινοτομίας, της πλήρους και σταθερής απασχόλησης και της κοινωνικής αλληλεγγύης, επανέφερε σήμερα ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η πρόταση έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΤΕΜΠΜΕ, κ. Νικόλαο Δομένικο, στα γραφεία του Ταμείου.

Ο κ. Ν. Δομένικος ενημέρωσε αναλυτικά την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ και ειδικότερα για τις τροποποιήσεις που επήλθαν στο νέο πρόγραμμα του Ταμείου που ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κ. Χατζηδάκης.

Ο κ Λαφαζάνης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Ν. Δομένικο, δήλωσε: "Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πνίγονται και βουλιάζουν κυριολεκτικά μέσα στην καλπάζουσα καπιταλιστική κρίση και εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών που έχουν ως αποκλειστικό γνώμονα να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των τραπεζών και των μεγάλων εγχώριων και πολυεθνικών ομίλων. Οι τροποποίησεις που επέφερε η κυβέρνηση στο νέο Πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ όχι μόνο δεν βελτιώνουν, αλλά από ορισμένες απόψεις επιδεινώνουν τα προβλήματα που προκάλεσε το προηγούμενο εγγυοδοτικό πρόγραμμα".

Επίσης, εξέφρασε την ριζική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κατάργηση της επιδότησης του επιτοκίου δανεισμού, ιδιαίτερα για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, ενω τονισε την ανάγκη να αναπροσανατολιστεί πλήρως το πρόγραμμα με νέους όρους ώστε να στηρίξει γενναιόδωρα κυρίως τις πολύ μικρές και ιδιαίτερα τις οικογενειακές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

 

   

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved