ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Εγκύκλιος για τις υδατοκαλλιεργητικές μονάδες 3/6/09


Αθήνα 3.6.2009, 18:23
Κοινή υπουργική εγκύκλιος για τις υδατοκαλλιεργητικές μονάδες υπέγραψε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς.

Σύμφωνα με τον υπουργό, με την εγκύκλιο θεσπίζονται κανόνες και κριτήρια συνολικά για τις υδατοκαλλιεργητικές μονάδες, όπως είναι για παράδειγμα οι ιχθυοκαλλιέργειες και οι οστρακοκαλλιέργειας. Οι νέες διατάξεις ρυθμίζουν τις παραμέτρους που αφορούν στην εγκατάσταση και λειτουργία των μονάδων αυτών και εξειδικεύουν το περιεχόμενο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης τόσο των πλωτών όσο και των χερσαίων υδατοκαλλιεργητικών μονάδων.

Συγκεκριμένα, καθορίζεται ότι οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να περιλαμβάνουν τη λεπτομερή περιγραφή των εκτρεφόμενων ειδών, την έκταση των πλωτών ή χερσαίων εγκαταστάσεων και την ακριβή απόσταση από την ακτή. Επιπλέον, ρυθμίζονται οι παράμετροι που αφορούν τόσο σε μονάδες θαλάσσιας υδατοκαλλιέργειας σε πλωτές εγκαταστάσεις (μονάδες εκτροφής θαλασσίων μεσογειακών ιχθύων, ερυθρού τόνου και οστρακοκαλλιέργειας) όσο και σε μονάδες υδατοκαλλιέργειας σε εσωτερικά ύδατα (δεξαμενές σε χερσαίο χώρο ή κλωβοί σε υδάτινο χώρο). "Καθορίζουμε δηλαδή τους παράγοντες εκείνους που προσδιορίζουν τη δυναμικότητα των μονάδων, τη διαδικασία εκτροφής, την ιχθυοφόρτιση και τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του υδάτινου μέσου εκτροφής, ώστε να επιτυγχάνεται η σωστή ανάπτυξη και διαβίωση των εκτρεφομένων ειδών και να διασφαλίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η αειφορία του περιβάλλοντος των περιοχών λειτουργίας των μονάδων αυτών", τονίζει ο υπουργός, ο οποίος παράλληλα επισημαίνει ότι "οι ρυθμίσεις της εγκυκλίου σκοπεύουν παράλληλα και στην προστασία των φυσικών αλιευτικών πόρων, αφού όχι μόνο δεν επιτρέπουν την ίδρυση νέων υδατοκαλλιεργητικών μονάδων σε θαλάσσιες περιοχές, όπου βρίσκονται λιβάδια Posidonia Oceanica, αλλά επιπλέον προβλέπουν ότι οι μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας θα πρέπει να βασίζονται αποκλειστικά και μόνο σε γόνο προερχόμενο από Ιχθυογεννητικούς Σταθμούς και όχι σε γόνο αλιευμένο από την ελληνική θαλάσσια περιοχή".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved