ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ: Ο ΣΕΒαστός (21/7)


Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Αυτός ο περιβόητος ΣΕΒ που με τόση ζέση επιδιώκει να επιβάλλει συνθήκες εργασίας τύπου Κίνας επισείοντας την απειλή της μετανάστευσης των επιχειρήσεων, καλύτερα θα ήταν να μας πει αν και σε ποια παραγωγική δραστηριότητα έγινε κάποια σοβαρή επένδυση τα τελευταία χρόνια.

Επαναλαμβάνουμε, εκτός από τον όχι και τόσο παραγωγικό κλάδο του εμπορίου, που ανθεί, σε ποιόν άλλον έγιναν σοβαρές επενδύσεις στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια; Που πήγαν τα χρήματα που σώρευσαν οι συνεχείς περίοδοι λιτότητας από τη μεταπολίτευση και ύστερα; Και επίσης, αυτά που καρπώθηκαν οι επιχειρήσεις από την κλοπή του χρηματιστηρίου;

Ο ΣΕΒαστός έχει κάθε δικαίωμα να υποστηρίζει τα συμφέροντα των μελών του βιομηχάνων, αλλά όταν εκβιαστικά επιδιώκει να αλλάξει τη ζωή των εργαζομένων προς το χειρότερο οφείλει να βγει από το χρυσοποίκιλτο κουκούλι του και να δώσει λόγο για τα πεπραγμένα του.

Απειλεί ο ΣΕΒαστός με μετανάστευση των επιχειρήσεων, ενώ ξέρει πολύ καλά ότι ο προνομιακός χώρος των Βαλκανίων σε λίγα χρόνια θα είναι έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν θα προσφέρεται πλέον για εκμετάλλευση. Που θα αναζητήσουν τότε «καταφύγιο» τα εκλεκτά μέλη του; Στον τρίτο κόσμο;

Ας πει τέλος πάντων κάποιος στο ΣΕΒαστό ότι οι δρόμοι είναι ανοικτοί και όποιος πατριώτης θέλει αναχωρεί. Οι εργαζόμενοι δεν θα «μεταναστεύσουν» στον εργασιακό μεσαίωνα.

Προκαλεί άγρια ο ΣΕΒαστός και πολύ ήπια του τα σέρνει η ΓΣΕΕ:

«Την ώρα που οι εργαζόμενοι δέχονται τη μια επίθεση μετά την άλλη, με πιο πρόσφατες αυτές της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, της κατάργησης του 8ωρου, της αφαίρεσης εισοδήματος και τις πλουσιοπάροχες παροχές προς τους εργοδότες, η ηγεσία του ΣΕΒ αποθρασύνεται!!! Προκαλούν με τις παράλογες απαιτήσεις τους και ζητούν η Ελλάδα να έχει μισθούς Βαλκανίων. Επικαλούνται την Ευρώπη (σε ότι τους βολεύει) και αποσιωπούν ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν τους χαμηλότερους μισθούς και ημερομίσθια της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Θεωρούν τη ΓΣΕΕ (με τις ομόφωνες αποφάσεις της) μικρή πλειοψηφία που πρέπει να αγνοηθεί! Λιγότερες από 200 οικογένειες σε όλη τη χώρα επιβάλλουν τη θέλησή τους στη μισθωτή εργασία που αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού. Προκαλούν και απειλούν, τα θέλουν ΟΛΑ!!»

Κανένας ΣΕΒασμός...

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved