ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Σχέδιο νόμου για την ενσωμάτωση Οδηγιών στο νόμο περί ανωνύμων εταιρειών 7/7/09


Aθήνα 7.7.2009, 19:05
Σχέδιο νόμου για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο και συγκεκριμένα στο ν. 2190/1920 περί ανωνύμων εταιρειών δύο Οδηγιών με τις οποίες προωθείται η μεγαλύτερη δημοσιότητα και διαφάνεια στις οικονομικές καταστάσεις και εκθέσεις διαχείρισης των εταιρικών ομίλων, ενώ παράλληλα μειώνεται το διοικητικό άχθος των διαδικασιών συγχώνευσης ή διάσπασης εταιρειών παρουσίασε σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ι. Μπούγας.

Η πρώτη Οδηγία, 2006/46/ΕΚ, αφορά στη δημοσιοποίηση πληροφοριών τόσο για τις συναλλαγές και τους διακανονισμούς που δεν περιλαμβάνονται στον ισολογισμό, όσο και για τις συναλλαγές που πραγματοποιεί η εταιρεία με τα συνδεόμενα μέρη, στη συμπερίληψη δήλωσης εταιρικής διακυβέρνησης της εταιρείας στην ετήσια έκθεση διαχείρισης, στην εξειδίκευση της αστικής ευθύνης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ως σώματος, στην υποχρέωση παροχής περαιτέρω πληροφοριών στο προσάρτημα των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων κ.ά.

Η δεύτερη Οδηγία, 2007/63/ΕΚ, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας που γίνεται στους κόλπους της Ε.Ε. για μείωση του διοικητικού άχθους των επιχειρήσεων, απαλείφει την υποχρέωση σύνταξης έκθεσης εμπειρογνωμόνων και εξέτασης του σχεδίου σύμβασης είτε συγχώνευσης είτε διάσπασης εταιρειών, εφόσον η συγχώνευση ή διάσπαση τυχαίνει της αποδοχής όλων των μετόχων των αφορωμένων εταιρειών.

Κατά την ομιλία του ο κ. Μπούγας υπογράμμισε ότι με τις προτεινόμενες προς ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο Οδηγίες αυξάνεται η διαφάνεια στην τήρηση των ενοποιημένων λογαριασμών εταιρειών, γίνεται πληρέστερη η πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού για τις οικονομικές τους καταστάσεις και, τέλος, μειώνεται το διοικητικό άχθος και οικονομικό κόστος της συγχώνευσης ή διάσπασης εταιριών, στοιχεία που συμβάλλουν σημαντικά στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved