ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Απόφαση: Διαδικασία σφράγισης επιχειρήσεων από τη Δημοτική Αστυνομία 13/10/09
 


Aθήνα 13.7.2009, 12:32
Απόφαση με θέμα: «Διαδικασία σφράγισης καταστημάτων και επιχειρήσεων από τη Δημοτική Αστυνομία» υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος (θα την βρείτε στα συνημμένα).

Σύμφωνα με αυτήν, η σφράγιση καταστήματος ή επιχείρησης δικαιοδοσίας του οικείου δήμου ή κοινότητας διενεργείται από τη Δημοτική Αστυνομία μετά από έγγραφη εντολή του δημάρχου ή του προέδρου κοινότητας. Στην εντολή αναγράφονται τα στοιχεία του καταστήματος ή της επιχείρησης, ο λόγος σφράγισης, η χρονική διάρκεια αυτής και ορίζεται η ημέρα και η ώρα που θα πραγματοποιηθεί αυτή. Σφράγιση μπορεί να γίνει όλες τις ημέρες της εβδομάδας, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου. Η απουσία του ενδιαφερομένου κατά την υλοποίηση της σφράγισης δεν αναστέλλει τη διαδικασία.

Η εντολή σφράγισης επιδίδεται στον καθ’ ου η σφράγιση ή στο νόμιμο εκπρόσωπο ή σε υπάλληλο της επιχείρησης από τη Δημοτική Αστυνομία πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από την εκτέλεσή της, προκειμένου να γίνει δυνατή η απομάκρυνση από το κατάστημα ή την επιχείρηση των ευπαθών και ευαλλοίωτων προϊόντων και τακτοποίηση τυχόν εκκρεμοτήτων της επιχείρησης.

Η σφράγιση εκτελείται, την ημέρα που έχει οριστεί, από τουλάχιστον δύο δημοτικούς αστυνομικούς. Κατά τη διαδικασία της σφράγισης σφραγίζονται όλες οι είσοδοι του καταστήματος. Ως μέσα για τη διενέργεια της σφράγισης χρησιμοποιούνται ισπανικός κηρός (βουλοκέρι), μεταλλική σφραγίδα του οικείου ΟΤΑ (μολυβδοσφραγίδα) και κορδόνι. Η σφράγιση γίνεται σε εμφανές σημείο της εισόδου  του καταστήματος, τοποθετουμένου του ισπανικού κηρού στις δύο άκρες του κορδονιού με το οποίο σφραγίζεται η είσοδος και τίθεται η μολυβδοσφραγίδα. Σε περίπτωση, που σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία, σφραγίζεται τμήμα μόνο του καταστήματος ή της επιχείρησης, ή μηχανολογικός ή άλλος εξοπλισμός, η σφράγιση γίνεται με τρόπο, ώστε να τίθεται εκτός λειτουργίας το τμήμα που σφραγίζεται ή ο εξοπλισμός, χωρίς όμως να επηρεάζεται η ομαλή λειτουργία του λοιπού  τμήματος του καταστήματος ή της επιχείρησης.

Για τη σφράγιση συντάσσεται έκθεση, η οποία υπογράφεται από τους δημοτικούς αστυνομικούς που την διενήργησαν και από τον υπεύθυνο του καταστήματος, αφού πρώτα, αυτή αναγνωστεί από ένα δημοτικό αστυνομικό. Επίσης, η έκθεση μπορεί να υπογραφεί από έναν ή δύο παρευρισκομένους μάρτυρες, εφόσον θελήσουν, διαφορετικά πρέπει να γίνει ειδική μνεία στην Έκθεση Σφράγισης. Εάν το κατάστημα είναι κλειστό ή ο καθ΄ ου η σφράγιση ή ο νόμιμος εκπρόσωπος αυτού απουσιάζει ή αρνείται να υπογράψει την Έκθεση Σφράγισης, τότε γίνεται σχετική μνεία στο σώμα αυτής και θυροκολλείται.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την απόφαση.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
H απόφαση (αρχείο pdf 75,5 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved