ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Βοήθεια ΤΕΜΠΜΕ σε 43.380 επιχειρήσεις 23/7/09


Αθήνα 23.7.2009, 17:22
Το ΤΕΜΠΜΕ (Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων) θα συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που θα εντάσσονται στα προγράμματα επιχειρηματικότητας του ΕΠΑΝ ΙΙ, διαβεβαίωσε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ι. Μπούγας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το Ταμείο και είχε συνάντηση με την διοίκησή του.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Δομένικος, ο Αντιπρόεδρος κ. Σωτήριος Χρισταντώνης, ο Γενικός Διευθυντής κ. Νικόλαος Τριτάρης και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Χρήστος Ντζιούνης, κ. Σωτήριος Μαγόπουλος, κ. Ιωσήφ Ρουσανίδης και κ. Γρηγόριος Βογιατζής.

Ο κ. Δομένικος ενημέρωσε τον υφυπουργό για την πορεία υλοποίησης της Β’ φάσης του προγράμματος στήριξης της ρευστότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων με εγγυημένα και χαμηλότοκα δάνεια για κεφάλαια κίνησης, καθώς και για την αποτίμηση της Α' φάσης του προγράμματος του ΤΕΜΠΜΕ και την ολοκλήρωση της αποπληρωμής προς τις τράπεζες των τόκων των δανείων που αναλογούν στο 1ο εξάμηνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε:

- Μετά την ολοκλήρωση της Α’ φάσης του προγράμματος, η οποία διήρκεσε 65 εργάσιμες ημέρες, δανειοδοτήθηκαν 27.069 Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν 126.969 εργαζόμενους. Η αξία των δανείων στην εν λόγω φάση ανήλθε σε €3,23 δις., και η αξία των εγγυήσεων έφτασε τα €2,58 δις.

- Κατά τη Β’ φάση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΤΕΜΠΜΕ με ημερομηνία 22 Ιουλίου 2009, έχουν ήδη εγκριθεί μέσα σε 43 ημέρες εφαρμογής του προγράμματος δάνεια για πάνω από 16.300 Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις ύψους €1,16 δις με τις εγγυήσεις να ανέρχονται σε €927 εκατ. Το 88% των παραπάνω επιχειρήσεων απασχολούν έως 9 εργαζόμενους, ενώ συνολικά στη Β’ φάση του προγράμματος το ΤΕΜΠΜΕ έχει δανειοδοτήσει επιχειρήσεις που στο σύνολο τους απασχολούν 60.000 εργαζόμενους.

- Συνολικά από την αρχή του προγράμματος ενίσχυσης των ΜΜΕ από το ΤΕΜΠΜΕ μέχρι και την 22 Ιουλίου 2009 έχουν χορηγηθεί δάνεια σε 43.380 επιχειρήσεις, που έχουν δεσμευτεί να διατηρήσουν 186.982 εργαζόμενους που απασχολούν. Η αξία των δανείων προς τις ΜΜΕ ανέρχεται συνολικά σε €4,4 δις, ενώ η αξία των εγγυήσεων φθάνει τα €3,5 δις. Ο μέσος όρος του ύψους των δανείων ανέρχεται σε €101.441 ανά επιχείρηση, ενώ ο ημερήσιος μέσος όρος εγκρίσεων από το ΤΕΜΠΜΕ φθάνει τα 404 δάνεια, που αντιστοιχούν σε ποσό περίπου €400 εκατ. την ημέρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved