ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Έρευνα για τη διάρθρωση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων 24/9/09


Αθήνα 24.9.2009, 13:02
Έρευνα για τη διάρθρωση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων (γενική απογραφή γεωργίας - κτηνοτροφίας), κατά την οποία θα ερευνηθούν όλες οι γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, καθώς και ειδική δειγματοληπτική έρευνα σχετικά με τις μεθόδους γεωργικής παραγωγής, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΚ) θα διενεργηθεί σε όλη τη χώρα εντός του 2009.

Σκοπός της έρευνας είναι η συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων αναφορικά με τη διάθρωση των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και την απασχόληση του πληθυσμού σε αυτές. Με την ειδική έρευνα μεθόδων γεωργικής παραγωγής θα συγκεντρωθούν πρόσθετα στοιχεία σχετικά με τις χρησιμοποιούμενες μεθόδους παραγωγής των γεωργικών προϊόντων. Τα στοιχεία αυτά θα δώσουν τη δυνατότητα να καταρτιστούν και πίνακες τυπολογικοί, οι οποίοι θα εμφανίζουν το οικονομικό μέγεθος και την παραγωγική κατεύθυνση των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Ο χρόνος αναφοράς των στοιχείων για το φυτικό κεφάλαιο είναι η καλλιεργητική περίοδος από 1 Οκτωβρίου 2008 έως την 30 Σεπτεμβρίου 2009 και για το ζωικό κεφάλαιο η 1 Νοεμβρίου 2009.

Μονάδα της έρευνας είναι η γεωργική ή κτηνοτροφική εκμετάλλευση, όπως ορίζεται στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του συστήματος γεωργικών ερευνών στην Ελλάδα 1985 - 1996, το οποίο συντάχθηκε βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου 85/360, 90/386 και 92/582.

Για την ενημέρωση του Στατιστικού Μητρώου Γεωργικών και Κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων θα χρησιμοποιηθούν πληροφορίες των γεωργικών εκμεταλλεύσεων που περιλαμβάνονται στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου, το Σύστημα Αναγνώρισης και Καταγραφής των βοοειδών και τα μητρώα βιολογικής γεωργίας.

Με τη λήξη της διενέργειας της έρευνας δύναται να διεξαχθεί έρευνα κάλυψης για τον προσδιορισμό του βαθμού επιτυχίας αυτής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved