ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αποφάσεις για τη στήριξη του αμπελοϊνικού τομέα 15/10/09


Αθήνα 15.10.2009, 14:32
Υπουργικές αποφάσεις την ένταξη δικαιούχων, όπως η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), Ιδιωτικές και Συνεταιριστικές Οινοποιητικές Επιχειρήσεις καθώς και ομάδες αυτών, στο μέτρο «Προώθηση Οίνων σε αγορές τρίτων χωρών» με συνολική δαπάνη 28.334.000 € για την τριετία 2010 - 2012, προώθησε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Στήριξης του Αμπελοοινικού Τομέα 2009 - 2013 της Κοινής Οργάνωσης Αμπελοοινικής Αγοράς.

Το μέτρο είναι συγχρηματοδοτούμενο και ενισχύεται κατά 50% από κοινοτικούς πόρους, 30% από εθνικούς και το 20% από την ιδία συμμετοχή των δικαιούχων. Ειδικά για τα προγράμματα της ΕΔΟΑΟ και του ΟΠΕ, που θα προβάλλουν «οριζόντια» το ελληνικό κρασί στις διεθνείς αγορές, η εθνική στήριξη ανέρχεται στο 50% της επιλέξιμης δαπάνης και η συμμετοχή τους στο συνολικό προϋπολογισμό του μέτρου στο 25%.

Με την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου γίνεται επένδυση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης του ελληνικού κρασιού στις αγορές των τρίτων χωρών, καθώς και στη μεγιστοποίηση των οφελών των ελληνικών συνεταιριστικών και ιδιωτικών οινοποιητικών επιχειρήσεων. Σε συνεργασία με όλους τους φορείς του κλάδου, το υπουργείο στοχεύει στην αποτελεσματική διείσδυση και καθιέρωση στην παγκόσμια αγορά των ελληνικών κρασιών που διαθέτουν «ταυτότητα», ποιότητα συνδεδεμένη με τον τόπο παραγωγής, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής και ως επάξιοι πρεσβευτές της ελληνικής κουλτούρας μεταφέρουν πολιτισμικά μηνύματα της χώρας μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved