ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την καθιέρωση ευρωπαϊκού έτους οινοτουρισμού 5/11/09


Αθήνα 5.11.2009, 21:29
Πρωτοβουλία για την καθιέρωση "Ευρωπαϊκού Έτους Οινοτουρισμού", με στόχο την ενίσχυση της αειφόρου ανάπτυξης στις οινοπαραγωγικές περιοχές βασισμένης στο συγκριτικό πλεονέκτημα του οίνου, ανέλαβε ομάδα ευρωβουλευτών από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα, σε συνεργασία με το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Πόλεων Κρασιού (RECEVIN).

Η έννοια του οινοτουρισμού είναι εξαιρετικά διαδεδομένη σε όλες τις οινοπαραγωγικές χώρες του κόσμου. Ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που αντιπροσωπεύει το 70% της παγκόσμιας αγοράς κρασιού, ο οινοτουρισμός λαμβάνει σημαντικές διαστάσεις, προωθώντας την τοπική ανάπτυξη και συνδέοντας τις οινοπαραγωγικές δραστηριότητες με την ιστορία και την πολιτιστική παράδοση του κάθε τόπου.

Σύμφωνα με την κ. Κράτσα, "η καθιέρωση ˝Ευρωπαϊκού Έτους Οινοτουρισμού˝ θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των οινοπαραγωγικών περιοχών, αξιοποιώντας το κρασί ως οικονομικό και πολιτισμικό μοχλό ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Θα δώσει επίσης ευκαιρίες κινητοποίησης παραγόντων και συνεργασίας μεταξύ των πόλεων, οικονομικών παραγόντων και πολιτιστικών φορέων σε εθνικό επίπεδο αλλά και διακρατικό επίπεδο. Θα αποτελέσει επίσης μία ευκαιρία ανταλλαγής καλών πρακτικών".

Η Ευρωβουλευτής τόνισε επίσης ότι «στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Πόλεων Κρασιού (RECEVIN) μετέχουν μόνο από ελληνικής πλευράς οι Δήμοι Αιδηψού, Νάουσσας, Νεμέας, Ρόδου, Σπάτων, Τυρνάβου και θα πρέπει να προωθηθεί η συμμετοχή και άλλων ελληνικών περιοχών με πλούσια και ποιοτική παραγωγή κρασιού που διαθέτει η χώρα μας».

Οι Ευρωβουλευτές που είχαν την πρωτοβουλία, κατέθεσαν Γραπτή Δήλωση προς συλλογή υπογραφών υποστήριξης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να ξεκινήσει η διαδικασία θεσμοθέτησης του « Ευρωπαϊκού Έτους Οινοτουρισμού».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved