ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αναζητείται βιώσιμη ανάπτυξη για την ευρωπαϊκή υδατοκαλλιέργεια 6/11/09


Αθήνα 6.11.2009, 21:03
Το θέμα της σχεδίασης μιας ενιαίας στρατηγικής για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρωπαϊκής υδατοκαλλιέργειας απασχόλησε την Επιτροπή Αλιείας του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη συνεδρίαση της 4ης Νοεμβρίου.

Στην Επιτροπή παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν εκτενώς τρεις εξειδικευμένες μελέτες για την υδατοκαλλιέργεια, στις οποίες θα βασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις του Ευρωκοινοβουλίου.

Στην παρέμβασή του, ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Καθηγητής κ. Ιωάννης Τσουκαλάς, εισηγητής του θέματος εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αναφέρθηκε στην ανάγκη θέσπισης ενός δεσμευτικού, κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου για την υποστήριξη του τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας. "Ο συγκεκριμένος τομέας είναι ιδιαιτέρως σημαντικός για την Ευρώπη, σε κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά του, δίνοντας έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη ποιοτικών προϊόντων, αλλά και στην προστασία του τομέα έναντι των υποδεέστερων - σε αξία και ποιότητα - προϊόντων τρίτων χωρών", δήλωσε.

Ο ευρωβουλευτής επεσήμανε την ανάγκη σύνδεσης της υδατοκαλλιέργειας με την έρευνα, ώστε με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών και μεθόδων να επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα συγκριτικά με τις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας. Παραδειγματικά αναφέρθηκε σε καινοτόμες μεθόδους παραγωγής με αυτοκινούμενους κλωβούς που αναπτύσσονται σε ερευνητικά κέντρα των ΗΠΑ και οι οποίες υπόσχονται αυξημένη ποιοτική παραγωγή με ταυτόχρονη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Δεύτερη στην Ευρώπη
Ο τομέας της υδατοκαλλιέργειας είναι εξαιρετικά σημαντικός για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην ΕΕ με βάση τη συνολική παραγωγή, πίσω από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση στην ΕΕ σε συγκεκριμένα είδη ιχθύων, όπως η τσιπούρα και το λαβράκι, έχοντας το 72% της συνολικής παραγωγής. Αξίζει να αναφερθεί ότι περίπου το 80% των προϊόντων της ελληνικής υδατοκαλλιέργειας προορίζονται για εξαγωγές. Η υδατοκαλλιέργεια στην Ελλάδα έχει ισχυρό κοινωνικό ρόλο καθώς υποστηρίζει πάνω από 10.000 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι περισσότερες βρίσκονται στην περιφέρεια, σε νησιωτικές και ακριτικές περιοχές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved