ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Απονομή του Βραβείου "Στέλιος Χατζηιωάννου" σε νέους επιχειρηματίες 16/11/09


Αθήνα 16.11.2009, 15:33
Το νικητή του Βραβείου "Στέλιος Χατζηιωάννου", που χορηγείται κάθε έτος σε νέους επιχειρηματίες στην Ελλάδα, θα ανακοινώσει στις 19 Νοεμβρίου, ο Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της easyJet και «κατά συρροή» (κατά τον αγγλικό όρο serial entrepreneur) επιχειρηματίας.

Το βραβείο, το οποίο διοργανώνεται με την υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, δίνεται στo πλαίσιο των ετήσιων βραβείων της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και είναι αξίας €50,000. Σκοπός του είναι να επιβραβεύσει τις επιχειρηματικές προσπάθειες νέων Ελλήνων επιχειρηματιών κάτω των 40 ετών, αλλά και να προσφέρει στο νικητή ένα σημαντικό κεφάλαιο χρηματοδότησης, αναγκαίο για την ανάπτυξη της επιχείρησής του.

Παρόλο που η Ελλάδα έχει μία μεγάλη ιστορία στις επιχειρηματικές δυναστείες, είναι κατά πολύ λιγότερο γνωστή για μικρές επιχειρηματικές δραστηριότητες - και κυρίως όσον αφορά στους επιχειρηματίες που ξεκινούν τις δραστηριότητές τους σε νεαρή ηλικία, όπως έκανε και ο ίδιος ο Στέλιος ιδρύοντας την αεροπορική εταιρία easyJet σε ηλικία 28 ετών.

Οι περσινοί νικητές του Βραβείου, τα αδέρφια Brian και Aris Karey, έχουν επεκτείνει την επιχειρηματική τους ιδέα, τα εστιατόρια Simply Burgers, σε 14 τοποθεσίες σε ολόκληρη την Ελλάδα με τη μέθοδο του franchise, ενώ απασχολούν περισσότερους από 300 υπαλλήλους. Προσφέροντας μια φρέσκια και υγιεινή εμπειρία στη γρήγορη εστίαση, οι δύο νέοι επιχειρηματίες έχουν κατορθώσει να αποκτήσουν ένα πιστό κίνημα ανάμεσα στους πελάτες τους, κάτι που αποδεικνύεται και από τους αριθμούς: Σερβίρουν καθημερινά 5.000 burgers, ενώ ο κύκλος εργασιών για το 2009 αναμένεται στα 10 εκατομμύρια Ευρώ! Ήδη, το ανάλογο γκρουπ στο Facebook με την ονομασία «I simply LOVE...Simply Burgers!» έχει περισσότερα από 550 μέλη, ενώ οι οπαδοί στο Twitter φθάνουν σχεδόν τους 250.

Σχολιάζοντας τα βραβεία, ο κ. Χατζηιωάννου ανέφερε: «Σε δύσκολους καιρούς, καθίσταται ακόμα πιο σημαντική για τους πολλά υποσχόμενους επιχειρηματίες η πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Όταν ήμουν 28 ετών, ήμουν αρκετά τυχερός να έχω την υποστήριξη του πατέρα μου καθώς ξεκινούσα την πρώτη μου επιχειρηματική δραστηριότητα. Επιθυμώ να παρέχω την ίδια ακριβώς στήριξη στους σημερινούς νέους επιχειρηματίες. Έχω εντυπωσιαστεί πολύ από το επίπεδο και τον ενθουσιασμό αυτών των επιχειρηματιών και των αιτήσεών τους για το Βραβείο - είμαι βέβαιος πως τα €50,000 θα πάνε σε καλή μεριά!»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βραβείο μπορείτε να επισκεφθείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες:
http://www.alba.edu.gr/sites/stelios/Pages/default.aspx
http://www.stelios.com/entrepreneurship/entrepreneur-of-the-year-in-greece-award.html

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με:
Marie-Louise Bang,
mlb@stelios.com
Stelios Philanthropic Foundation , +377 (97) 98 68 55
Victoria Geoghegan - Duncan Mayall, 
dmayall@bell-pottinger.co.uk
Bell Pottinger Corporate & Financial, + 44 (0)20 7861 3232

Το Ίδρυμα
Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα του Στέλιου Χατζηιωάννου (The Stelios Philanthropic Foundation) έχει δεσμευτεί για δυναμική, ενεργή φιλανθρωπία: κάνοντας μία θετική, σημαντική διαφορά χρηματοδοτώντας, εμπνέοντας και συμβουλεύοντας εκπαιδευτικές, επιχειρηματικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες. 

Το Ίδρυμα επιχορηγεί τρία επιχειρηματικά βραβεία: Βραβείο του Επιχειρηματία με Αναπηρίες της Χρονιάς, που διοργανώνεται από το ίδρυμα φιλανθρωπιών Leonard Cheshire Disability, το Βραβείο του Στέλιου για Επιχειρηματικές Συνεργασίες στην Κύπρο και το Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου για τον Επιχειρηματία της Χρονιάς στην Ελλάδα.

Μέσω του Ιδρύματος, ο Στέλιος Χατζηιωάννου έχει επίσης δεσμευτεί να δωρίσει £3.000.000 – για 200 ακαδημαϊκές υποτροφίες σε διάστημα 10 χρόνων - για σπουδές στα πανεπιστήμια από τα οποία αποφοίτησε και ο ίδιος, το London School of Economics και το Cass Business School του City University. Ο Στέλιος προορίζει τις υποτροφίες αυτές για υπηκόους της Κύπρου (η χώρα καταγωγής του), της Ελλάδας (το μέρος γέννησής του), και του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης (τα μέρη γέννησης των επιχειρήσεών του).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved