ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Σχέδιο για τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας - ένδυσης

 

Αθήνα 18.2.2010, 17:57

Το σχέδιο κλαδικής παρέμβασης στον κλάδο της Κλωστοϋφαντουργίας - Ένδυσης, που αποτελεί μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων επιχειρησιακού, χρηματοδοτικού και προωθητικού χαρακτήρα και στόχο έχει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εταιρειών του κλάδου, παρουσίασαν χθες σε ευρεία σύσκεψη με τους φορείς του κλάδου η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη και ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας Αλέξανδρος Φούρλας.

Οι βασικοί άξονες της κλαδικής παρέμβασης είναι οι εξής:
1. Η σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή, μέσα από την οποία θα προκύψει η ανάπτυξη προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας,
2. Η ενίσχυση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των εταιρειών που θα παράγουν προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας,
3. Η χρήση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση,
4. Η αναδιάρθρωση του κλάδου μέσα από τη δημιουργία υγιών και βιώσιμων επιχειρηματικών σχημάτων.
5. Η ενίσχυση των μηχανισμών εποπτείας της αγοράς για τον έλεγχο των παράνομων εισαγωγών από τρίτες χώρες και την αποφυγή διακίνησης στην ελληνική αγορά προϊόντων που δεν πληρούν τις προδιαγραφές ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας.

Βασικά εργαλεία παρέμβασης στον κλάδο θα αποτελέσουν το ΕΣΠΑ, ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος και το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων.

Μετά τη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, κ. Αλέξανδρος Φούρλας δήλωσε: «Έχουμε εγκαινιάσει μια εποικοδομητική διαδικασία διαβούλευσης με τους παραγωγικούς φορείς της Κλωστοϋφαντουργίας και Ένδυσης, καταθέτοντας ένα σχέδιο δράσης για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας ενός κλάδου με στρατηγική σημασία για την ελληνική οικονομία. Περιμένουμε τις επόμενες ημέρες την κατάθεση των προτάσεων και νέων ιδεών από τους φορείς για να καταλήξουμε στο τελικό στρατηγικό σχέδιο, που θα καθοδηγήσει τις δράσεις μας τα επόμενα χρόνια».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved