ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πρόγραμμα για επενδύσεις στην "πράσινη" ανάπτυξη

 

Αθήνα 18.2.2010, 21:15

Πρόγραμμα για επενδύσεις στην "πράσινη" ανάπτυξη, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, ανακοίνωσαν σήμερα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μ. Σάλλας.

Το πρόγραμμα, που θα χρηματοδοτηθεί με ιδιωτικά, κρατικά και κοινοτικά κονδύλια, προβλέπει δράσεις για εκσυγχρονισμό των βιομηχανικών περιοχών (500 εκατ. ευρώ), την δημιουργία "πράσινων" ΒΙΠΕ στις οποίες θα εγκαθίστανται επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πράσινη επιχειρηματικότητα (440 εκατ. ευρώ) και τη δημιουργία δέκα Ολοκληρωμένων Περιβαλλοντικών Επιχειρηματικών Πάρκων σε ισάριθμα νησιά (560 εκατ. ευρώ), στα οποία θα συγκεντρώνονται δραστηριότητες παραγωγής ενέργειας με ανανεώσιμες πηγές, διαχείρισης απορριμμάτων, παραγωγής βιολογικών προϊόντων και διαχείρισης νερού.

Σύμφωνα με τον κ. Σάλλα, το πρόγραμμα θα οδηγήσει στη δημιουργία 12.000 νέων θέσεων εργασίας, αλλά και σε σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, όπως μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 532.000 τόνους το χρόνο και εξοικονόμηση 2.000 κυβικών μέτρων νερού την ημέρα. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι μελέτες της τράπεζας προβλέπουν ότι στη χώρα μας μέχρι το 2014 θα γίνουν περιβαλλοντικές επενδύσεις ύψους 12 δις. ευρώ που θα δημιουργήσουν 40.000 νέες θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά της η κ. Κατσέλη τόνισε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα προβλέπει κίνητρα μετεγκατάστασης σε ΒΙΠΕ και επεσήμανε ότι από τις 200.000 μεταποιητικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στη χώρα, μόνο 2.500 είναι εγκατεστημένες σε ΒΙΠΕ, κυρίως λόγω δυσκολιών εξεύρεση γης και στην έλλειψη υποδομών (οδικά δίκτυα, ύδρευση, κλπ.).

Σχετικά με το αναμενόμενο νομοσχέδιο για απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων, η κ. Κατσέλη ανακοίνωσε ότι θα είναι έτοιμο τις επόμενες εβδομάδες και ότι θα μειώνει τον απαιτούμενο χρόνο από 35 σε 1 ημέρα και τα απαιτούμενα βήματα από 15 σε 2. Πρόσθεσε δε ότι ως τον Μάιο θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Η κ. Μπιρμπίλη τόνισε ότι το περιβάλλον θα αποτελέσει το βασικό μοχλό για έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ αναφερόμενη στις δράσεις του προγράμματος για τα νησία είπε ότι μεταξύ των στόχων είναι η κάλυψη των αναγκών τους σε ενέργεια, νερό και τρόφιμα ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved