ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συνεργασία ALBA - Startupday αναζήτησης κεφαλαίου

 

Αθήνα 3.3.2010, 22:21

Mε το Startupday, την πρωτοβουλία που φέρνει σε επαφή επενδυτές με νέους επιχειρηματίες που αναζητούν κεφάλαιο, διευρύνει την ερευνητική του δραστηριότητα το ALBA Hub for Enterprise and Development (AHEAD), το κέντρο επιχειρηματικότητας του ALBA.

Το Startupday αποτελεί την πρώτη παρόμοια προσέγγιση στην ελληνική αγορά, ενώ αντίστοιχες δραστηριότητες στο εξωτερικό έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον του ακαδημαϊκού χώρου. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε και η πρώτη του εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν 7 επενδυτές - ενεργοί επιχειρηματίες και 14 start-ups για τα 9 εκ των οποίων οι επενδυτές δεσμεύτηκαν πως θα προχωρήσουν μαζί τους σε συζητήσεις για να ολοκληρωθούν οι επενδύσεις.

Το AHEAD, που δραστηριοποιείται έντονα στην ακαδημαϊκή έρευνα με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα, προχώρησε σε αυτήν τη συνεργασία με σκοπό να διερευνήσει τη σχέση επενδυτή (business angel) και επιχειρηματία, και να εξάγει συμπεράσματα σχετικά με τη δημιουργία μιας εποικοδομητικής μεταξύ τους σχέσης. Τα ερωτήματα που θα προσεγγίσει η έρευνα αυτή αφορούν κατά κύριο λόγο στον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η σχέση αυτή και στα κριτήρια με τα οποία ένας business angel επιλέγει να επενδύσει σε μια επιχειρηματική ιδέα. Επιπλέον, από την έρευνα πιθανότατα θα προκύψουν χρήσιμα εργαλεία για νέους  επιχειρηματίες. 

Η έρευνα θα διεξαχθεί από την ερευνητική ομάδα του AHEAD, υπό την επίβλεψη της Δρ. Σάρας Δρακοπούλου-Dodd, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Επιχειρηματικότητας και Διευθύντριας του AHEAD.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Γιώργο Μπατσάκη, τηλ. 210-8964531 (εσωτ. 320), email: ahead@alba.edu.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved