ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Μέσω διαδικτύου η υποβολή περιοδικών δηλώσεων στο ΙΚΑ

 

Αθήνα 4.3.2010, 12:11

Από τη τη Διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ανακοινώνεται ότι καθιερώθηκε η υποχρεωτική υποβολή μέσω διαδικτύου των τριμηνιαίων Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ), για το σύνολο των εργοδοτών κοινών επιχειρήσεων, το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, για περιόδους απασχόλησης από 1 Ιανουαρίου 2010 και εντεύθεν. 

Η αλλαγή του τρόπου υποβολής ΑΠΔ προβλέπεται από την με αριθ. Φ11321/12352/1071/19-6-2009 υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1277/τ.Β΄/29-6-2009), ενώ  Αναλυτικές οδηγίες περιλαμβάνονται στη σχετική εγκύκλιο του Ιδρύματος αριθ. 19/2010.  

Με την ίδια υπουργική απόφαση καθιερώνεται υποχρεωτική υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) οικοδομοτεχνικών έργων μέσω διαδικτύου από εργοδότες που εκτελούν ιδιωτικά οικοδομικά έργα με το σύστημα της αντιπαροχής, ιδιωτικά τεχνικά έργα με ανάθεση ή εργολαβία, καθώς και δημόσια έργα με αυτεπιστασία ή με ανάθεση ή εργολαβία στα οποία (δημόσια έργα) απασχολούνται περισσότεροι από τρεις εργαζόμενοι. Η υποχρεωτική υποβολή μέσω διαδικτύου ΑΠΔ οικοδομοτεχνικών έργων, για όσους έχουν την υποχρέωση αυτή, θα έχει εφαρμογή από απασχολήσεις μηνός Απριλίου 2010 και μετά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved