ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Τ. Μπιρμπίλη: Θα κατευθύνουμε τις επενδύσεις και τις νέες θέσεις εργασίας

 

Αθήνα 12.3.2010, 21:22

"Στόχος μας είναι να κατευθύνουμε τις επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε τομείς που είναι το μέλλον της χώρας μας, εκμεταλλευόμενοι όλες τις ευκαιρίες και όλες τις δυνατότητές μας", τόνισε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Διπλωματίας και Διεθνών Εξελίξεων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, την Τετάρτη 10 Μαρτίου, με θέμα «τη δυναμική της πράσινης ανάπτυξης».

Εξηγώντας το οικονομικό πλαίσιο στο οποίο θα στηριχθεί η πράσινη ανάπτυξη, η κυρία Μπιρμπίλη σημείωσε: "πρέπει να διαχειριστούμε πολύ πιο ορθολογικά τους διαθέσιμους πόρους, είτε αυτοί είναι εθνικοί είτε είναι πόροι του ΕΣΠΑ, κατευθύνοντάς τους σε δραστηριότητες που θα έχουν τα μεγαλύτερα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και τη σημαντικότερη μακροχρόνια αναπτυξιακή προοπτική. Δεν είναι μόνο η άμεση χρηματοδότηση που μπορεί να κινήσει την οικονομική δραστηριότητα. Η διαμόρφωση ενός υγιούς πλαισίου λειτουργίας της οικονομίας θέτοντας τους κανόνες σε συνθήκες πλήρους διαφάνειας και παρέχοντας τα απαραίτητα κίνητρα θα προσελκύσει σημαντικές ιδιωτικές επενδυτικές προσπάθειες σε πράσινους τομείς και δραστηριότητες. Ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι και το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ με το οποίο απλοποιούμε και επιταχύνουμε τις διαδικασίες αδειοδότησης, περιορίζοντας το χρόνο έγκρισης από 5-6 χρόνια, σε 12 μήνες".

Σε ερωτήσεις αναφορικά με τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα, η υπουργός τόνισε πως πρόκειται για μία επένδυση, ιδιαίτερα υψηλού κόστους, που δεν αποτελεί αποδεκτή λύση για το ενεργειακό μίγμα της χώρας, ενώ δεν έχει αντιμετωπισθεί ακόμη το σύστημα διαχείρισης των επικίνδυνων αποβλήτων.

Τέλος, ερωτηθείσα για τις δασικές εκτάσεις η κυρία Μπιρμπίλη τόνισε ότι μία από τις βασικές προτεραιότητές της είναι η σύσταση δασικών χαρτών, αφού η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν έχει ποτέ κυρώσει δασικό χάρτη. "Αποτελεί προσωπικό στοίχημα, η κύρωση δασικού χάρτη μέσα σε ένα χρόνο στην Ανατολική Αττική. Εάν το πετύχουμε αυτό, ανοίγει πλέον η πορεία για την κύρωση δασικών χαρτών και στις υπόλοιπες περιοχές".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved