ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Απολογισμός έργου

 

Αθήνα 17.3.2010, 21:32

Τις μέχρι τώρα δράσεις και πρωτοβουλίες του περιγράφει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με ενημερωτικό σημείωμά του. Μεταξύ άλλων αναφέρεται και στη δημιουργία αγροτικού κτηματολογίου.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:

* Αγροτικό κτηματολόγιο. Ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων (ΟΣΔΕ), ενός "εργαλείου" όχι μόνο για την καταβολή των ενισχύσεων αλλά κυρίως για την χάραξη μιας αναπτυξιακής αγροτικής πολιτικής. Ο εγκεκριμένος από την Κομισιόν "αγροτικός χάρτης" της χώρας μας έχει διασταυρωθεί ως προς τα στοιχεία του ενώ διεξάγονται συμπληρωματικοί έλεγχοι στις περιοχές και στους παραγωγούς που χρειάζεται.

* Ενίσχυση της Περιφέρειας. 737.565 δικαιούχοι έλαβαν την Ενιαία Ενίσχυση έτους 2009. Επιδιώξαμε παρά τις δυσκολίες να ανοίξουμε μια νέα εποχή διαφάνειας και αξιοπιστίας. Οι αγρότες πλέον θα έχουν στη διάθεση τους έναν ολοκληρωμένο χρονικό προγραμματισμό πληρωμών.

* Πληρωμές άμεσων ενισχύσεων 2009. Υπόλοιπο ενιαίας ενίσχυσης 2009 των μεμονωμένων δικαιούχων και των δικαιούχων των νομών που έχουν εξαιρεθεί Πληρωμές Αρχές Απριλίου.

* Συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος και βιομηχανικής ντομάτας (215 εκ €).

* Πληρωμές Αρχές Απριλίου. Ειδικά καθεστώτα ενίσχυσης (σκληρού σίτου και ρυζιού, καρπών με κέλυφος, μικρά νησιά Αιγαίου) 60 εκ € Πληρωμές τέλος Απριλίου αρχές Μαΐου

* Ποιοτικά παρακρατήματα άρθρου 69 (90 εκ €). Πληρωμές τέλος Απριλίου αρχές Μαΐου.

* Πληρωμές Αγροτικής Ανάπτυξης 2009. Πρόωρη Συνταξιοδότηση Αγροτών 2010 (από Εθνικούς πόρους). Γίνεται ήδη κάθε μήνα.

* Πληρωμές Αγροπεριβαλλοντικών μέτρων. Εξισωτική Αποζημίωση Βιολογική γεωργία, Βιολογική κτηνοτροφία, μείωση νιτρορύπανσης, από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους. Πληρωμές μόλις υπογραφούν οι σχετικές αποφάσεις κατανομής πιστώσεων από το υπουργείο Οικονομικών.

* Διαφάνεια στην κατανομή των Δικαιωμάτων. Προχωράμε στην διαδικασία ενεργοποίησης των Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης για το 2010 μέσα από αξιολόγηση και πιστοποίηση των Φορέων - αναδόχων. Ταυτόχρονα προετοιμάζεται διεθνής, ανοικτός διαγωνισμός για το 2011 με αντικειμενικά κριτήρια.

* Αξιοπιστία και συνέπεια έναντι της Κομισιόν. Για πρώτη φορά από το 2003 και την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η Ελλάδα έστειλε εμπρόθεσμα στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την έκθεση πιστοποίησης των λογαριασμών του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις ενισχύσεις του οικονομικού έτους 2009. Η συνέπεια στις υποχρεώσεις έναντι της Κομισιόν βοηθά στην εξομάλυνση των σχέσεων και στην προσπάθεια αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Επιτροπή για πρώτη φορά συμφώνησε με τις ακολουθούμενες διαδικασίες για το 2010 και του 2011-2012 και ζήτησε να μην εμποδιστεί η διαδικασία αυτή.

* Καινοτομίες για τους παραγωγούς βαμβακιού και τομάτας. Εκδόθηκαν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την μεταποιημένη τομάτα και το βαμβάκι. Προχωράμε στην διασφάλιση των συμφερόντων των παραγωγών μέσω της σύνταξης Πρότυπης Σύμβασης Αγοραπωλησίας μεταξύ παραγωγών και μεταποιητών/εμπόρων.

* Νομοθετικές Πρωτοβουλίες. Κατατέθηκαν στον Πρωθυπουργό τα νομοσχέδια που αφορούν:
- Την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής - ΕΛΓΑ.
- Την αναμόρφωση του Συνδικαλιστικού κινήματος.
- Την κατάρτιση Μητρώου Αγροτών.
Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασία των ρυθμίσεων για την εξυγίανση και την αναμόρφωση του Συνεταιριστικού κινήματος.

* Νέο καθεστώς επιστροφής ΦΠΑ. Σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών προωθείται μια νέα διαδικασία αναφορικά με την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες, με στόχο μας να περιοριστεί το φαινόμενο επιστροφών μεγάλων ποσών ΦΠΑ σε πρόσωπα που δεν τα δικαιούνται.

* Νέο πλαίσιο λειτουργίας για τον ΕΦΕΤ - έλεγχος των τροφίμων. Προωθούνται εντατικοοί έλεγχοι σε όλα τα επίπεδα της αγοράς, διασφαλίζοντας ποιοτικά τρόφιμα και προϊόντα για τους καταναλωτές. Παράλληλά προωθείται κατά προτεραιότητα η Μεσογειακή Διατροφή και τα συστατικά της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved