ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Γαλλία: Επικίνδυνο ένα στα τρία φωτοβολταϊκά

 

Αθήνα 20.3.2010, 6:23

Ενα στα τρία φωτοβολταϊκά συστήματα στη Γαλλία δεν πληρεί τους όρους ασφαλείας με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας ή πυρκαγιάς, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή για την Ασφάλεια των Χρηστών Ηλεκτρικής Ενέργειας (Consuel), ένας Οργανισμός που υπάγεται στο υπουργείο Οικολογίας και Ενέργειας της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde, η Επιτροπή ανακοίνωσε αποτελέσματα ελέγχων που έκανε το 2009 σε 2.341 φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, από τον οποίο προέκυψε ότι οι 864 ή 37% δεν πληρούν τους κανονισμούς και τα πρότυπα ασφαλείας που ισχύουν. Το 72% των περιπτώσεων ενείχε τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας και το 28% πυρκαγιάς. Στη συντριπτική πλειονότητά τους οι "προβληματικές" εγκαταστάσεις είναι χαμηλής ηλεκτροπαραγωγής, κάτω από 3 κιλοβάτ.

"Οι ελλείψεις αυτές δείχνουν ένα διπλό κενό", είπε ο Michel Faure, Διευθύνων Σύμβουλος της Consuel, "έλλειψη υποχρεωτικών ελέγχων ή έλλειψη ειδικευμένου εγκατάσταση".

Στο τέλος του 2009, στη Γαλλία εκκρεμούσαν περίπου 60.000 αιτήσεις για σύνδεση φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων στο ηλεκτρικό δίκτυο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved