ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πέντε βασικά συμπεράσματα του Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών

 

Αθήνα 23.3.2010, 18:12

Πέντε βασικά συμπεράσματα ανέδειξε η 15η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

- Η διασύνδεση πολιτικών και η αξιοποίηση κοινών δράσεων εξαγωγικού προσανατολισμού μεταξύ των φορέων του υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για στοχευμένες δράσεις και εξοικονόμηση πόρων.

- Η διυπουργική συνεργασία με κοινή ομάδα εργασίας ΥΠΟΙΑΝ- ΥΠΕΞ για τον καλύτερο συντονισμό και τη δημιουργία συνεργειών στην εξαγωγική μας πολιτική.

- Η ανάγκη ανάδειξης νέων αγορών, προσέλκυσης νέων επιχειρήσεων στην εξαγωγική δραστηριότητα και προσανατολισμού σε νέα εξαγώγιμα προϊόντα, που ενσωματώνουν προστιθέμενη αξία με έμφαση στην τεχνογνωσία, την καινοτομία και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας.

- Η ανάγκη αναδιάρθρωσης της παραγωγικής μας βάσης, με στόχο την ενίσχυση και ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας.

- Η ομόφωνη απόφαση για σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών σε συχνότερη βάση.

Κατά την συνεδρίαση, παρουσιάστηκε από τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) το ετήσιο πρόγραμμα δράσης του. Επίσης, παρουσιάστηκε  η ολοκλήρωση της Μηχανοργάνωσης του Γενικού Μητρώου Εξαγωγέων. Το σύστημα έχει τεθεί σε λειτουργία και ζητείται από όλα τα Επιμελητήρια της χώρας να ανταποκριθούν άμεσα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πλήρης ενσωμάτωση των σχετικών στοιχείων. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του προγράμματος δράσης του επιχειρηματικού συμβουλίου του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου ως εργαλείου περαιτέρω ενίσχυσης της εξωστρέφειας στη γεωγραφική αυτή περιοχή.

Το Συμβούλιο
Το Συμβούλιο αποτελεί συμβουλευτικό όργανο του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για θέματα που σχετίζονται με την πολιτική της εξωστρέφειας και των εξαγωγικών επιδόσεων της οικονομίας.

Στην 15η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών συμμετείχαν η υπουργός Οικονομίας Λούκα Τ. Κατσέλη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας συναρμόδιων υπουργείων, όπως το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, αλλά και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων του ΥΠΟΙΑΝ και των σημαντικότερων παραγωγικών και εξαγωγικών φορέων της χώρας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved