ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Βραβείο - αρωγός της επιχειρηματικότητας

 

Αθήνα 24.3.2010, 12:02

Τέσσερις μήνες μετά την απονομή του Βραβείου «Στέλιος Χατζηιωάννου» για το Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς, το οποίο δόθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε παραγωγικούς, ανερχόμενους, νέους επιχειρηματίες, οι νικητές για το 2009 ιδιοκτήτες της Zoo Bytes ΕΠΕ, αξιοποιώντας το χρηματικό έπαθλο των 50.000€ αναπτύσσουν την επιχείρησή τους, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας σε μια περίοδο όπου ελάχιστοι επιχειρηματίες έχουν την ευχέρεια να το κάνουν.

Με το χρηματικό έπαθλο οι ιδιοκτήτες της Zoo Bytes ΕΠΕ και εμπνευστές του zoo.gr, της μεγαλύτερης ελληνικής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, Μιχάλης Ναυπλιώτης, Δημήτρης Μπάνης και Κώστας Χατζηκοκολάκης, μπορούν και επενδύουν στην ανάπτυξη των υπηρεσιών τους σε μια δύσκολη εποχή για την ελληνική οικονομία. Το έπαθλο αυτό έρχεται να καλύψει αρκετές ανάγκες, αλλά κυρίως να δώσει την απαραίτητη ώθηση στην επιχείρηση, με σκοπό την επίτευξη σωστής ανάπτυξης και ευημερίας.

Αναφορικά με τις νέες επενδύσεις που ετοιμάζει η Zoo Bytes, πέρα από την πρόσληψη πέντε νέων προγραμματιστών με σκοπό την κάλυψη νέων αναγκών που δημιουργούνται λόγω της επέκτασης και ανανέωσης των υπηρεσιών της, μέσα στον επόμενο μήνα πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή η νέα έκδοση του zoo.gr (version 2.0). Η νέα αυτή έκδοση θα είναι πλήρως ανανεωμένη και τεχνολογικά αναβαθμισμένη, με άμεσο στόχο τη διεθνοποίηση της υπηρεσίας στο προσεχές τρίμηνο. Για να γίνει αυτό, έχουν δημιουργηθεί δύο διεθνείς εκδόσεις της πλατφόρμας, εκ των οποίων η μια θα χρησιμοποιείται και ως εφαρμογή στο facebook. Επίσης, η εταιρεία είναι στη διαδικασία σύναψης συμφωνιών με ανεξάρτητες διαδικτυακές πλατφόρμες για την παροχή υπηρεσιών gaming, καθώς και άλλων διαδικτυακών εφαρμογών. Όπως εξηγεί και ο Μιχάλης Ναυπλιώτης «το ποσό του επάθλου θα δαπανηθεί κυρίως για την προώθηση των νέων υπηρεσιών».

Ο Μιχάλης Ναυπλιώτης μας εξηγεί τη σημαντικότητα του Βραβείου, τόσο την ψυχολογική, όσο και τη χρηματική: «Σίγουρα ένα τέτοιο Βραβείο τονώνει την ψυχολογία μας, ειδικά κατά την τρέχουσα οικονομική συγκυρία. Όταν ένας άνθρωπος της εμβέλειας του Στέλιου Χατζηιωάννου αναγνωρίζει και επιβραβεύει τις προσπάθειές μας, αυτό δεν μπορεί να είναι παρά μία επιπλέον δέσμευσή μας απέναντι στην επιτυχία». Επίσης, αναφερόμενος στη χρηματική στήριξη του επάθλου, εξηγεί πως «το χρηματικό έπαθλο είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο στις επενδύσεις που ετοιμάζουμε αυτόν τον καιρό».

Σε μια περίοδο που οι ταχύτατα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις σπανίζουν στη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν επιχειρηματικό παράδειγμα προς μίμηση, η Zoo Bytes, όπως και η Simply Burgers το 2008, άδραξαν την ευκαιρία, και με τη σωστή αξιοποίηση του χρηματικού επάθλου, αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, αναζητώντας τη διεθνοποίηση και προχωρώντας σε καινοτόμες τεχνολογικές αλλαγές.

Το βραβείο
To Stelios Philanthropic Foundation έχει θεσμοθετήσει το Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου από το 2008 σε συνεργασία με τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας. Ο νικητής του Βραβείου ανακοινώνεται κάθε χρόνο από τον ίδιο τον Στέλιο Χατζηιωάννου κατά την απονομή των Βραβείων ΚΟΥΡΟΣ της Λέσχης Επιχειρηματικότητας. Επιστημονικός και οργανωτικός συνεργάτης του Stelios Philanthropic Foundation και της Λέσχης Επιχειρηματικότητας είναι το ALBA Graduate Business School. Φέτος, η διαδικασία υποβολής συμμετοχών αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου.

Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα
www.alba.edu.gr/stelios ή στο ALBA Graduate Business School, κ. Γιώργο Μπατσάκη, τηλ. 210 8964531 (εσωτ. 320), email: steliosaward@alba.edu.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved