ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
"Το μέλλον στην γεωργία είναι η μεσογειακή διατροφή"

 

Αθήνα 31.3.2010, 17:46

"Το μέλλον στην γεωργία είναι η μεσογειακή διατροφή", τόνισε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή μιλώντας σήμερα σε ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΔΟΕΕ ( Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου και Ελιάς).

Η κ. Μπατζελή ενημέρωσε τους εκπροσώπους της οργάνωσης για τις συζητήσεις που γίνονται στην ΕΕ σε σχέση με την μεσογειακή διατροφή και τις αλλαγές που δρομολογούνται και ανέδειξε την ανάγκη επιθετικής πολιτικής για τα ελαιοκομικά προϊόντα και την υιοθέτηση του νέου μεσογειακού διατροφικού μοντέλου που προβάλει η ΕΕ προκειμένου οι παραγωγοί να είναι έτοιμοι ώστε να μπορούν να απορροφήσουν περισσότερα κοινοτικά κονδύλια.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά συζητιέται στην ΕΕ η Κοινή Αγροτική Πολιτική όχι μόνο υπό το πρίσμα της στήριξης των αγροτών και της απόδοσης των κοινοτικών επιδοτήσεων αλλά περιλαμβάνει ζητήματα πολιτικής ανταγωνισμού, τρόπους λειτουργίας των εφοδιαστικών αλυσίδων και φυσικά τρόπους λειτουργίας των διεπαγγελματικών οργανώσεων. Δηλαδή οι συγκεκριμένες οργανώσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα αποτελούν κόμβοι αναφοράς όλου του παραγωγικού και εμπορικού ιστού της αγροτικής οικονομίας. Αυτό είπε η υπουργός είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα το οποίο θέλουν να περάσουν οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης της ΕΕ προς το ελεύθερο εμπόριο, προς τις εσωτερικές αγορές οι οποίες πλέον επιβάλλεται να λειτουργούν με κανόνες διαφάνειας. Άρα ο ΕΔΟΕΕ και οι άλλες οργανώσεις θα πρέπει να λειτουργούν σε ένα υγιές οικονομικό και εμπορικό περιβάλλον.

Επίσης, επεσήμανε ότι η μεσογειακή διατροφή είναι το νέο πλαίσιο πολιτικών συνεργασιών για τη χάραξη της ευρωπαϊκής πολιτικής και διεθνών σχέσεων στα θέματα του αγροτικού τομέα. Υπογράμμισε ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές ενισχύσεις θα δίνονται σε προϊόντα που έχουν σχέση με τη μεσογειακή διατροφή. Το νέο μεσογειακό διατροφικό μοντέλο σημείωσε έχει και άλλους τομείς εκτός των ελαιοκομικών προϊόντων στους οποίους από πολύ νωρίς πρέπει να παρέμβουμε ώστε να αλλάξουμε τη πολιτική μας.

Σε σχέση με το περιβάλλον σημείωσε ότι τα ελαιοτριβεία δεν μπορούν να «λερώνουν» το οικόσημο της ελιάς αλλά θα πρέπει να λειτουργούν σε ένα νέο πλαίσιο σεβόμενοι το περιβάλλον και όχι να μολύνουν τα ποτάμια και τις ακτές. Άλλωστε μεσογειακή διατροφή και περιβάλλον αποτελούν αλληλένδετα κομμάτια της αγροτικής μας παραγωγής.

Τέλος, η κ. Μπατζελή έδωσε μεγάλη έμφαση στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και την αυστηρότητα που πρέπει να επιβληθεί με ελέγχους σε όλα τα επίπεδα από το χωράφι μέχρι τον καταναλωτή και υπογράμμισε ότι το υπουργείο, σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ, εργάζεται εντατικά και τα πρώτα αποτελέσματα είναι αισιόδοξα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved