ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Σ. Κουβέλης: Υπόθεση των μικρομεσαίων η πράσινη επιχειρηματικότητα

 

Αθήνα 14.4.2010, 23:53

«Το κλειδί της πράσινης επιχειρηματικότητας είναι κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γιατί δεν είναι θέμα έντασης κεφαλαίου, είναι θέμα έντασης εργασίας και καλών ιδεών», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Sky.

Φέρνοντας ως παράδειγμα μια πολύ μικρή επιχείρηση (τυροκομείο) που κάνει πλήρη ανακύκλωση των αποβλήτων της, ο κ. Κουβέλης είπε ότι η επιχείρηση αυτή έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά, ενώ τόνισε ότι ανάλογες προσπάθειες μπορούν να παράξουν και τεχνογνωσία που θα μπορεί με αξιώσεις να πουληθεί ακόμη και στο εξωτερικό.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η βάση της ελληνικής οικονομίας είναι η μικρομεσαία επιχείρηση, εκεί είναι οι θέσεις εργασίας, εκεί είναι η δουλειά του ελληνικού νοικοκυριού», υπογράμμισε ο υφυπουργός και αποκάλυψε ότι στις επιχειρηματικές αποστολές του στο εξωτερικό δεν θέλει να τον ακολουθούν οι γνωστοί πέντε μεγάλοι επιχειρηματίες, αλλά οι εκπροσώποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στις συνεργασίες σε χώρες του εξωτερικού: "Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο συνεργασιών με πολλές χώρες στον Εύξεινο Πόντο και στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά και πιο βόρεια, με τη Ρωσία για παράδειγμα, για να μπορέσουμε να ανοίξουμε τις αγορές όχι μόνο για τα πράσινα προϊόντα, αλλά επίσης για αγροτικά προϊόντα που έχουν πολύ μεγάλη σημασία για τη χώρα μας, για επενδύσεις και επίσης για παροχή της ελληνικής τεχνογνωσίας σε κατασκευαστικά και μελετητικά έργα".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved