ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ίδρυση επιχείρησης σε μια ημέρα

 

Αθήνα 14.4.2010, 23:59

Την δυνατότητα ίδρυσης επιχείρησης με ένα βήμα και σε μια ημέρα, μέσω υπηρεσίας μιας στάσης (one stop shops), προβλέπει νομοσχέδιο που παρουσίασε στο σήμερα υπουργικό συμβούλιο η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.

Όπως είπε η υπουργός, η δυνατότητα θα παρέχεται για ίδρυση όλων των μορφών των εταιρειών (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και ΑΕ), μειώνοντας το επιχειρηματικό κόστος της διαδικασίας κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 70%. Από 38 μέρες και 15 βήματα που απαιτούνται σημερα για την ίδρυση μιας επιχείρησης, αυτά θα γίνουν 1 βήμα και μια ημέρα. Για το σκοπό αυτό συγκροτείται δίκτυο εξυπηρέτησης που αποτελείται από τα 100 καταστήματα και υποκαταστήματα των επιμελητηρίων, που συμπληρώνεται από επιλεγμένα ΚΕΠ για την εξυπηρέτηση των μικρότερων δήμων, και από τους 3.200 συμβολαιογράφους της χώρας.

Οι υπηρεσίες μιας στάσης θα αναλαμβάνουν να κάνουν όλες τις εργασίες για να δώσουν νομική οντότητα και οικονομική ταυτότητα στις ιδρυόμενες επιχειρήσεις και ειδικότερα:
- Θα εσπράτουν το ενιαίο τέλος, που αντικαθιστά όλα τα επιμέρους τέλη που ισχύουν σήμερα.
- Θα συνδέονται με το ηλεκτρονικό Γενικό Επιχειρηματικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), θα καταχωρούν την επωνυμία και θα εγγράφουν την επιχείρηση, σε αντικατάσταση της δημοσίευσης στο Πρωτοδικείο, στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών, και στο ΦΕΚ
- Θα συνδέονται ηλεκτρονικά με τους ασφαλιστικούς φορείς για την εγγραφή, χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας των εταίρων και την χορήγηση ΑΜΚΑ της επιχείρησης.
- Θα συνδέονται με το ΤΑΧΙS για την έκδοση ΑΦΜ.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση μέχρι τον Ιούνιο και οι διατάξεις του θα τεθούν σε ισχύ μέσα σε τρεις μήνες από την ψήφισή του.

Η κ. Κατσέλη είπε ότι αυτή η πρώτη φάση του νομοθετήματος θα έχει ως βασικό στόχο την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων στη χώρα μας. Παράλληλα θα επιτυγχάνεται εξοικονόμηση χρόνου και κόστους για τις ιδρυόμενες επιχειρήσεις και εξοικονόμηση του διοικητικού κόστους για την δημόσια διοίκηση, ενώ θα μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης φαινομένων διαφθοράς για την επιτάχυνση των πολύπλοκων διαδικασιών της υπάρχουσας διαδικασίας ίδρυσης και θα αυξάνεται η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος με τις αποτελεσματικότερες μορφές έλεγχου που εισάγονται.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved