ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΠΡΟΣ ΒΟΛΗ: Φταίει το... ριζικό μας;

 

Αθήνα 22.4.2010, 17:55
Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Την προχειρότητα με την οποία οργανώνονται τα προγράμματα απασχόλησης, αποκαλύπτει επιστολή της νέας διευθύνουσας συμβούλου του ΕΟΜΜΕΧ, Αθηνάς Λάζου, προς τους συμμετέχοντες στα περσινά προγράμματα επιχειρηματικότητας του Οργανισμού και του τέως υπουργείου Ανάπτυξης.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η κ. Λάζου καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να πείσει τους αναμένοντες επί μακρόν την ένταξή τους ότι για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην υλοποίηση των προγραμμάτων δεν φταίει ο Οργανισμός, χωρίς ωστόσο να μας λέει ποιός φταίει κι αν μήπως "φταίει το ζαβό το ριζικό μας, φταίει ο θεός που μας μισεί, φταίει το κεφάλι το κακό μας, φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί", που λέει κι ο ποιητής.

* Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.

 

 

Θέμα: Ενημέρωση από την νέα Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΕΟΜΜΕΧ, κυρία Αθηνά Λάζου προς τους υποψηφίους επενδυτές ως προς την πορεία των επενδυτικών προτάσεων που υποβλήθηκαν στα προγράμματα της Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Κυρίες και Κύριοι

Η νέα διοίκηση του ΕΟΜΜΕΧ επιθυμεί να απευθυνθεί σε εσάς, τους Νέους Υποψήφιους Επενδυτές, που υποβάλατε προτάσεις στα προγράμματα της Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας κατανοώντας την ανησυχία σας λόγω των αναπόφευκτων καθυστερήσεων και να σας ενημερώσουμε για την μέχρι σήμερα πορεία και εξέλιξη των προγραμμάτων.

Παρουσιάστηκε πράγματι κάποια καθυστέρηση από τα αρχικώς οριζόμενα χρονικά περιθώρια για την έκδοση των αποτελεσμάτων, η οποία όμως δεν οφείλεται σε αμέλεια ή αδράνεια του ΕΟΜΜΕΧ.

Κατ’ αρχήν οφείλουμε να επισημάνουμε τον μεγάλο αριθμό των προτάσεων (7.643) που υποβλήθηκαν, αρκετές εκ των οποίων δεν είχαν τ’ απαραίτητα δικαιολογητικά. Δαπανήθηκε πολύς χρόνος μέχρι να οριστικοποιηθεί ο τελικός αριθμός των προτάσεων που πληρούσαν τα κριτήρια προς αξιολόγηση.

Προκειμένου να ακολουθηθεί μια απόλυτα διαφανής διαδικασία δημιουργήθηκε ειδικό σύστημα για την αξιολόγηση των προτάσεων και στη συνέχεια κάθε πρόταση αξιολογήθηκε από 2 ανεξάρτητους αξιολογητές σε διαφορετική ημέρα, γεγονός που σημαίνει ότι απαιτήθηκαν 450 αξιολογητές για χρονικό διάστημα 30 ημερών για την αποτελεσματική ολοκλήρωση της αξιολόγησης του όγκου των προτάσεων.

Όπου προέκυψαν σημαντικές διαφορές στις αξιολογήσεις των 2 αξιολογητών δαπανήθηκε περισσότερος χρόνος λόγω της διαδικασίας του «εισηγητή» προκειμένου να επεξεργαστούν περαιτέρω τις προτάσεις, πριν την εισαγωγή τους προς αξιολόγηση στις Γνωμοδοτικές επιτροπές.

Σήμερα η κάθε πρόταση βρίσκεται υπό αξιολόγηση από τις Γνωμοδοτικές Επιτροπές, έτσι ώστε μετά την ολοκλήρωση του έργου τους, να εξαχθούν τα τελικά αποτελέσματα.

Πρόθεσή μας παραμένει και γίνεται προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν συντόμως οι υπολειπόμενες διαδικασίες και το συντομότερο δυνατόν να γνωρίζετε τα αποτελέσματα.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι με την χρήση των στοιχείων πρόσβασης που διαθέτετε από την υποβολή της πρότασή σας, μπορείτε να ενημερωθείτε για την «κατάσταση» στην οποία αυτή βρίσκεται. Η ιστοσελίδα ενημερώνεται καθημερινά και επομένως με τον τρόπο αυτό μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη της πρότασή σας.

Επιπροσθέτως στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (menu: πληροφορίες), αλλά και στις ιστοσελίδες του ΕΟΜΜΕΧ όπου παρουσιάζονται τα προγράμματα Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας (σχετικά αρχεία), υπάρχει η επεξήγηση των όρων που αφορούν στην κατάσταση των υποβληθεισών προτάσεων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση τα στελέχη μας θα είναι στη διάθεσή σας στα τηλέφωνα: 210-7491380.

Σας ευχαριστώ

Αθηνά Μ. Λάζου
Διευθύνουσα Σύμβουλος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved