ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αγορανομική διάταξη για τη μείωση των τιμών στα φάρμακα

 

Αθήνα 29.4.2010, 07:23

Μεταβατική Αγορανομική Διάταξη με στόχο την άμεση μεσοσταθμική μείωση κατά 21,5% (και μέγιστη μείωση έως 27%) στις τιμές των φαρμακευτικών προϊόντων και σημαντική εξοικονόμηση δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, υπέγραψε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Τ. Κατσέλη.

Η μεταβατική διάταξη θα ισχύσει μέχρι την ολοκλήρωση της ανατιμολόγησης του συνόλου των φαρμακευτικών προϊόντων, με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, από την επομένη της ανακοίνωσης της μεταβατικής Διάταξης στον Ημερήσιο Τύπο διαμορφώνονται οι τιμές χονδρικής πώλησης των φαρμακευτικών προϊόντων ως εξής:

Χονδρική Τιμή Φαρμακευτικού Προϊόντος όπως ισχύει μέχρι τον χρόνο έναρξης ισχύος της παρούσης

Ποσοστό Μεταβολής Τιμών Φαρμακευτικών Προϊόντων έναντι της Τιμής όπως ισχύει μέχρι τον χρόνο έναρξης ισχύος της παρούσης

Από 100,01€ και άνω

-27%

Από 50,01€ έως 100

-25%

Από 20,01€ έως 50€

-23%

Από 5,01€ έως 20€

-20%                 

Από 1,01 έως 5€

-3%

Από 0 έως 1€

0%

Η παραπάνω ρύθμιση δεν εφαρμόζεται ως προς τα ορφανά φάρμακα και τα προϊόντα από παράγωγα αίματος. Για τα φαρμακευτικά αυτά προϊόντα, η μέθοδος καθορισμού τιμής, όσο και η ίδια η τιμή τους  θα προκύψει μετά από γνωμοδότηση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων.

Εντός 10 ημερών από την έναρξη ισχύος του Δελτίου Τιμών, οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν προς την αρμόδια υπηρεσία αίτηση θεραπείας συνοδευόμενη από αποδεικτικά κοστολογικά στοιχεία.

Οι τιμές πώλησης των φαρμακευτικών προϊόντων που ισχύουν κατά τον χρόνο έναρξης της παρούσης αγορανομικής διάταξης, εξακολουθούν να ισχύουν για χρονικό διάστημα 14 ημερών για τις φαρμακαποθήκες και 20 ημερών για τα φαρμακεία, από την έναρξη ισχύος της παρούσας αγορανομικής διάταξης.

Για την κατάρτιση της μεταβατικής απόφασης λήφθηκαν υπόψη οι δημοσιονομικές δυσχέρειες της χώρας και το γεγονός ότι, βάσει υπηρεσιακών εγγράφων της ΓΓΕ και από την μέχρι σήμερα έρευνα των τιμών φαρμακευτικών προϊόντων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης της τελευταίας τετραετίας, προκύπτει ότι ένα μεγάλο μέρος φαρμακευτικών προϊόντων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, φέρουν τιμή κατά πολύ υψηλότερη από αυτή που έχουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved