ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ηλεκτρονικοί έλεγχοι από το υπουργείο Οικονομικών

 

Αθήνα 2.5.2010, 23:04

Σε διασταυρώσεις στοιχείων μέσω της διασύνδεσης τριών ηλεκτρονικών συστημάτων του προχώρησε  το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για το σύστημα "Ήφαιστος", που χρησιμοποιείται για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, το σύστημα "Τaxis" και το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Τελωνείων "ΙCIS".

Οι διασταυρώσεις που πραγματοποιήθηκαν και τα αποτελέσματα που προέκυψαν είναι τα εξής:
- Επιβεβαίωση της απαιτούμενης φορολογικής ενημερότητας (δυνατότητα έκδοσης ΑΦΕ) των επιτηδευματιών - χρηστών του Συστήματος, προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων σε αυτούς μέσω του συστήματος Ήφαιστος. Με τον έλεγχο αυτό βρέθηκαν πάνω από 1.000 φορολογικά μη ενήμεροι επιτηδευματίες, για τους οποίους αναστάλθηκαν οι πληρωμές μέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων.

- Έλεγχος των εκκρεμών οικονομικών υποχρεώσεων των χρηστών που απορρέουν από σύστημα Ήφαιστος και διεκπεραιώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου στις ΔΟΥ και τα Τελωνεία. Ο έλεγχος αφορούσε ποσά που οφείλονται λόγω της αναφορολόγησης των αποθεμάτων με βάση τις αλλαγές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στις 8 Φεβρουαρίου 2010 και στις 3 Μαρτίου 2010. Από τον έλεγχο αυτό βρέθηκε ότι έναντι συνολικά οφειλομένων περίπου 11 εκατ. ευρώ έχουν καταβληθεί συνολικά σε ΔΟΥ και Τελωνεία περίπου 3,5 εκατ. ευρώ. Επομένως, το συνολικό ποσό που πρέπει να εισπράξει το κράτος μέσω του συστήματος Ήφαιστος ανέρχεται σε περίπου 7,5 εκατ. ευρώ.

Το υπουργείο ανέστειλε προσωρινά (21-27 Απριλίου 2010) τις πληρωμές των συναλλασσόμενων επιτηδευματιών για να προχωρήσει στην υλοποίηση των παραπάνω διασταυρώσεων. Μετά την ολοκλήρωση των επεξεργασιών ακολούθησε ο εμπλουτισμός του συστήματος με τα στοιχεία των διασταυρώσεων και η επανενεργοποίηση των πληρωμών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved