ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Μνημόνιο συνεργασίας με το Κατάρ υπέγραψε η Ελλάδα

 

Αθήνα 3.5.2010, 15:30

Μνημόνιο Συνεργασίας που αφορά στη διερεύνηση της δυνατότητας επενδύσεων στο χώρο του φυσικού αερίου και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) υπέγραψαν σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και ο υπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας του Κατάρ Dr. Mohammed Saleh Al-Sada, παρουσία των δύο πρωθυπουργών των χωρών, Γιώργου Παπανδρέου και Σεΐχη Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al-Thani.

Προηγήθηκε συνάντηση των δύο υπουργών, όπου συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, διαπιστώνοντας τη σημασία που αποδίδουν οι δύο κυβερνήσεις στον τομέα της ενέργειας. Το Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) αφορά στη διερεύνηση της δυνατότητας επενδύσεων του Κατάρ στην Ελλάδα και θα αποτελέσει τη βάση για την συστηματική ενδυνάμωση του ενεργειακού διαλόγου μεταξύ των δυο χωρών.

Αναφερόμενη στην υπογραφή του Μνημονίου, η κα Μπιρμπίλη δήλωσε: «Η εξέλιξη αυτή προσφέρει ένα νέο, θεσμοθετημένο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στη χώρα μας και το Κατάρ, το οποίο θα συμβάλλει στην προσέκλυση ξένων επενδύσεων, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην αναβάθμιση της έρευνας σε θέματα ενέργειας. Ενισχύεται, έτσι, ο στρατηγικός στόχος της Ελλάδας να αναδειχθεί σε διαμετακομιστικό κόμβο φυσικού αερίου προς τη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη».

Όπως ανέφερε η υπουργός, οι όποιες κοινές δράσεις και επενδύσεις προωθηθούν στο διάλογο με το Κατάρ θα συνάδουν με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία αποσκοπεί στην προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς. Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας και η αξιοποίηση της στρατηγικής θέσης στο ενεργειακό σταυροδρόμι των τριών ηπείρων στο οποίο βρίσκεται. Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί ένα πρώτο και σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved