ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συμφωνίες για υλοποίηση του ΕΣΠΑ στις Περιφέρειες

 

Αθήνα 6.5.2010, 19:43

Υπεγράφησαν σήμερα οι επιχειρησιακές συμφωνίες υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007-2010 στις Περιφέρειες, ύψους 7.5 δις €, από την υπουργό Οικονομίας Λούκα Τ. Κατσέλη και τους 13 Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών της χώρας.

Μιλώντας στη 2η Συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Παρακολούθησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και των Εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κ. Κατσέλη επεσήμανε ότι: "Η κρισιμότητα της στιγμής δε σηκώνει αναβολές για την προσπάθεια που όλοι πρέπει να καταβάλουμε, για να χτίσουμε μια αξιόπιστη, ανταγωνιστική Ελλάδα. Το στοίχημα για όλους μας, πολίτες, δημόσιους λειτουργούς, παραγωγικούς φορείς και κυβέρνηση, είναι να κάνουμε όλους αυτούς που μιλάνε σήμερα για το ελληνικό πρόβλημα, σε τρία χρόνια να μιλάνε για το ελληνικό θαύμα.".

Η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε στη συνολική στρατηγική της κυβέρνησης που εδράζεται σε τέσσερις πυλώνες.
- Ο πρώτος πυλώνας αφορά στην ενίσχυση και τόνωση των ιδιωτικών επενδύσεων και τη ριζική αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με απλούστευση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών και άρση των εμποδίων και αντικινήτρων.
- Ο δεύτερος πυλώνας είναι η αποτελεσματική χρήση των δημοσίων επενδύσεων και των κοινοτικών κονδυλίων, ώστε να δράσουν ως καταλύτες για την ανάπτυξη, την περιφερειακή σύγκλιση και την ενεργοποίηση των ιδιωτικών επενδύσεων.
- Ο τρίτος πυλώνας είναι η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την τόνωση της αγοράς, την προώθηση των επενδύσεων, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ολοκλήρωση μεγάλων αναπτυξιακών παρεμβάσεων.
- Ο τέταρτος πυλώνας είναι να κάνουμε την αγορά να λειτουργεί με όρους υγιούς ανταγωνισμού, χωρίς στρεβλώσεις, χωρίς εμπόδια εισόδου, χωρίς καταχρηστικές πρακτικές που επιβαρύνουν επιχειρήσεις και καταναλωτές.

Επίσης χαρακτήρισε αισιόδοξα τα πρώτα αποτελέσματα υλοποίησης του ΕΣΠΑ, καθώς τους πρώτους έξι μήνες έχει διπλασιαστεί το ποσοστό απορρόφησης, που σήμερα κινείται πάνω από 6%. Για όλο το 2010 ο στόχος είναι να ξεπεράσει στο 15%

Ο υφυπουργός Οικονομίας Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας στη Διάσκεψη, ανέφερε μεταξύ άλλων, "Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα αποτελεί παράλληλα και την αφετηρία για μια νέα πορεία. Σ’ αυτή τη νέα πορεία δεν έχουν θέση οι συνηθισμένες πρακτικές που παρελθόντος. Δεν έχουν θέση οι συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Δεν έχουν θέση οι πελατειακού τύπου διευθετήσεις σε «ημέτερους» και γνωστούς".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved