ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συμβάσεις για εξαγωγές κρασιών

 

Αθήνα 6.5.2010, 20:33

Έξι συμβάσεις με κορυφαίες οινοποιητικές ελληνικές επιχειρήσεις για την προώθηση οίνων ΟΠΑΠ, οίνων Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης και τοπικών οίνων στην αγορά του Καναδά, ΗΠΑ, Αυστραλίας, Κίνας και Ρωσίας για την τριετία 2010-2012, υπέγραψε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, στο πλαίσιο της προσπάθειας στήριξης του αμπελοοινικού τομέα και της προώθησης κρασιών σε αγορές τρίτων χωρών.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η προβολή και προώθηση ποιοτικών κρασιών της χώρας σε αγορές - στόχους, ώστε να διεκδικήσουν αλλά και να διατηρήσουν υψηλή θέση στην προτίμηση των καταναλωτών που αναζητούν την ποιότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τοπικών αγροτικών προϊόντων.

Οι συμβάσεις που υπογράφηκαν αφορούν:

1. Πρόγραμμα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου, συνολικής δαπάνης 180.000€, για την προώθηση Οίνων Λευκών Ξηρών Ονομασίας Προέλευσης Λήμνος Ανώτερης Ποιότητας και Οίνων Λευκών Ονομασίας Προέλευσης Μοσχάτος Λήμνου Ελεγχόμενη στην αγορά της Αμερικής και του Καναδά.

2. Πρόγραμμα του «Κτήμα Αλφα -Κτήμα Σιγάλα - Κτήμα Παλυβού", συνολικής δαπάνης 190.000€, για την προώθηση οίνων ΟΠΑΠ και τοπικών από την οινολογική ζώνη ΟΠΑΠ Σαντορίνη, την οινολογική ζώνη ΟΠΑΠ Νεμέα και τοπικών Πελοποννησιακών και την οινολογική ζώνη ΟΠΑΠ Αμύνταιο και τοπικών οίνων Φλώρινας και Μακεδονίας στην αγορά της Αυστραλίας.

3. Πρόγραμμα της «Γαία Οινοποιητική ΑΒΕΕ - Αγροτοβιομηχανική Αρκαδίας - Αρκας ΑΕ", συνολικής δαπάνης 290.000€, για την προώθηση οίνων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Μαντινεία, Νεμέα και Σαντορίνη, Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Πελοποννήσου, Ποικιλιακών και Ονομασίας Κατά παράδοση στην αγορά των ΗΠΑ και Καναδά.

4. Πρόγραμμα του «Ε.Θ. Μωραΐτης - Τσελεπός Οινοποιητική - Σεμέλη Αγροτική - Οινοποιητική - Κυρ Γιάννη ΑΕ", συνολικής δαπάνης 490.000€, για την προώθηση οίνων ΟΠΑΠ από την οινολογική ζώνη ΟΠΑΠ Μαντινείας, την οινολογική ζώνη ΟΠΑΠ Νάουσα, την οινολογική ζώνη ΟΠΑΠ Νεμέα, την οινολογική ζώνη ΟΠΑΠ Πάρου αλλά και τοπικών οίνων στην αγορά των ΗΠΑ.

5. Πρόγραμμα του «Σεμέλη Αγροτική Οινοποιητική - Κτήμα Σιγάλα Οινοποιητική ΑΕ", συνολικής δαπάνης 200.000€, για την προώθηση οίνων από την οινολογική ζώνη ΟΠΑΠ Σαντορίνη, την οινολογική ζώνη ΟΠΑΠ Νεμέα και τοπικών οίνων στην αγορά της Ρωσίας.

6. Πρόγραμμα του "Απόστολος Λύκος - Οινοποιείο ΑΕ", συνολικής δαπάνης 180.000€, για την προώθηση οίνων Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης στην αγορά της Ρωσίας, Κίνας, ΗΠΑ και Καναδά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved