ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο πεδίο των εξαρτήσεων

Αθήνα 18.9.2015, 16:58

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας προσκαλεί απόφοιτους τμημάτων Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και απόφοιτους τμημάτων Επιστημών Υγείας, καθώς και εργαζόμενους σε δομές πρόληψης και αντιμετώπισης της εξάρτησης, να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στο πεδίο των Εξαρτήσεων, που θα υλοποιηθεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016. 

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης έχει ετήσια διάρκεια 1.000 ώρες, η οποία κατανέμεται σε 15-20 ώρες εβδομαδιαίως. Αποσκοπεί στη γνωριμία και κατανόηση των σύγχρονων ολιστικών προσεγγίσεων του φαινομένου της εξάρτησης, καθώς και της φιλοσοφίας και των πρακτικών της αυτοβοήθειας - αλληλοβοήθειας στο πεδίο των εξαρτήσεων. 

Πιο αναλυτικά, το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στοχεύει:
- Στην εκπαίδευση σε μια ολιστική προσέγγιση της ανθρώπινης ύπαρξης και των ζητημάτων Υγείας της, με έμφαση στα ψυχοκοινωνικά προβλήματα. 
- Στη δημιουργία λειτουργών υγείας ικανών να αναλάβουν ρόλο εμψυχωτή σε ομαδικό/ κοινοτικό επίπεδο, με κριτική στάση ως προς τους υποεργολαβικούς / διαχειριστικούς ρόλους που καλούνται να αναλάβουν, τόσο ως επαγγελματίες ψυχικής υγείας, όσο και ως στελέχη απρόσωπων γραφειοκρατικών οργανισμών. 
- Στην σύνδεση θεωρίας και πράξης δια μέσου της συμμετοχής σε παρεμβάσεις που βασίζονται σε ανάλογη φιλοσοφία.

Σημαντική συνιστώσα της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι η άμεση σύνδεση της θεωρίας με την πράξη. Για το λόγο αυτό η ολοκληρωμένη εκπαίδευση στις κριτικές προσεγγίσεις του πεδίου της εξάρτησης εμπεριέχει εντατική πρακτική άσκηση στις δράσεις του προγράμματος με παράλληλη σύνδεση με τη θεωρία μέσα από στοχευμένα σεμινάρια εμβάθυνσης. 

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης οι εκπαιδευόμενοι-ες συμμετέχουν στις επιμέρους δράσεις του προγράμματος και συνεργάζονται στενά με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα. Συμμετέχουν ακόμα σε συστηματικές συναντήσεις εκπαίδευσης και εποπτείας από τα στελέχη του προγράμματος.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις εκπαίδευσης του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας απαιτεί δέσμευση, υπευθυνότητα και συνέπεια στο συμφωνημένο πλαίσιο κάθε επιμέρους δράσης. Η συμμετοχή δεν απαιτεί την καταβολή διδάκτρων. 
 
Διαδικασία επιλογής
Οι συμμετέχοντες-ούσες επιλέγονται μέσα από γραπτές εξετάσεις με βάση προκαθορισμένη ύλη, καθώς και προφορική συνέντευξη - συζήτηση που αφορά τόσο σε θέματα του πεδίου των εξαρτήσεων, όσο και στους λόγους συμμετοχής στο πρόγραμμα. Τέλος, θα ληφθεί υπόψη και η ηλικία των ενδιαφερομένων.

Βεβαίωση συμμετοχής
Η ολοκληρωμένη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης συνοδεύεται από βεβαίωση συμμετοχής με αναλυτική περιγραφή των καθηκόντων και των ωρών εμπλοκής του κάθε ενδιαφερόμενου. Σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευόμενος ολοκληρώσει μόνο ένα μέρος του προγράμματος, λαμβάνει μια απλή βεβαίωση συμμετοχής για το χρονικό διάστημα της εμπλοκής του.
 
Πληροφορίες - Αιτήσεις
Γισ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Κώστα Φραγκιαδάκη καθημερινά στα τηλέφωνα 2310-500477 και 2310500478, ώρες 14:00-17:00.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν την πρόθεση συμμετοχής στο email: fragiadakis@selfhelp.gr, έως τις 6 Οκτωβρίου 2015. Η ημερομηνία εξετάσεων θα ανακοινωθεί σύντομα και κατά πάσα πιθανότητα θα τοποθετείται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Στο κείμενο του email, πέρα από τη συμμετοχή τους, θα πρέπει να δηλώνουν - επισυνάπτουν τα εξής: Ονοματεπώνυμο, Ιδιότητα, Βιογραφικό Σημείωμα, Αντίγραφο Πτυχίου ή Βεβαίωση Φοίτησης, τηλέφωνο, τόπο κατοικίας, φορέας εργασίας (αν υπάρχει). Εναλλακτικά, μπορούν να αποστείλουν συστημένο  φάκελο (υπόψη Κώστα Φραγκιαδάκη), στη διεύθυνση Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, Μητροπόλεως 10, 54625, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved