nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
Στη Science View το Βραβείο για δράσεις και καμπάνιες ευαισθητοποίησης

Proslipsis.gr | Αθήνα 17.5.2017, 13:33
  
Στη Science View  απονεμήθηκε το Βραβείο ΕΠΙ2 2018 στην κατηγορία Δράσεις και Καμπάνιες Ευαισθητοποίησης για τη δράση «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο». Στα Βραβεία ΕΠΙ2 2018, που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του Athens Science Festival, επιβραβεύεται ένα ευρύ φάσμα επικοινωνιακών ενεργειών οι οποίες απευθύνονται τόσο στο ειδικό κοινό που ενδιαφέρεται για το αντικείμενο, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Η Science View τα 10 χρόνια λειτουργίας της επικοινωνεί επιστημονικά και ερευνητικά αποτελέσματα με δημιουργικές μεθόδους, αναπτύσσοντας δράσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες της κάθε ομάδας. Στόχος της είναι να εμπλέξει το κοινό στις δράσεις και μέσα από βιωματικούς τρόπους να επικοινωνήσει επιστημονικά θέματα. Μια τέτοια δράση είναι και το «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο», η οποία φέτος έκλεισε τα 4 χρόνια εφαρμογής της. Μοναδικές στιχομυθίες, ευφάνταστοι διάλογοι και χορογραφίες που κρύβουν μοναδικές στιγμές της επιστημονικής εξέλιξης και ιστορίας μέσα σε θεατρικές παραστάσεις που παντρεύουν την Επιστήμη και την Τέχνη με τον πιο ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο.

Η δράση «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» ξεκίνησε το σχολικό έτος 2014-2015 με συμμετοχή 14 σχολείων από την Αττική, αλλά έφτασε μετά από 4 χρόνια εφαρμογής της να έχουν εμπλακεί συνολικά 3000 μαθητές και 250 εκπαιδευτικοί 200 δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων από 30 περιοχές της Ελλάδας!

Στα πλαίσια της δράσης, μαθητές και εκπαιδευτικοί εμπλέκονται σε διερευνητικές διαδικασίες προσέγγισης της επιστημονικής γνώσης. Με επίκεντρο το σχολείο, πραγματοποιείται σύνδεση με την επιστημονική κοινότητα και την τοπική κοινωνία για την ανάπτυξη μιας θεατρικής παράστασης με επιστημονικό περιεχόμενο που επικοινωνεί, διασκεδάζει και ενημερώνει.

Η ολοένα και αυξανόμενη επιτυχία της δράσης έχει λάβει και Ευρωπαϊκή διάσταση καθώς έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε Μάλτα, Φιλανδία και Γερμανία, ενώ έχει αναγνωριστεί και ως καλή πρακτική από τα Ευρωπαϊκά έργα Open Schools for Open Societies, CREATIONS, CASE με δυνατότητα εφαρμογής σε 12 χώρες. Proslipsis.gr

Τη δράση διοργανώνει κάθε χρόνο η Science View σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή και την παιδαγωγική υποστήριξη του Τμήματος ΦΠΨ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάθε χρόνο τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Για τη φετινή διοργάνωση μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της δράσης, αλλά και  στη σελίδα της Science View, όπου θα δείτε τα αποτελέσματα της φετινής διοργάνωσης και τη συμμετοχή στο Athens Science Festival τριών εκ των βραβευμένων παραστάσεων που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της Αθήνας!

Η Science View
Η Science View είναι ένας αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την παροχή υπηρεσιών που γεφυρώνουν την απόσταση μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τα μέλη της Science View είναι κυρίως δημοσιογράφοι και επικοινωνιολόγοι της επιστήμης και έργο τους είναι η επικοινωνία και διάχυση των επιστημονικών και ερευνητικών αποτελεσμάτων στο ευρύτερο,  όχι απαραίτητα επιστημονικά καταρτισμένο,  κοινό με τον καλύτερο και πιο κατανοητό τρόπο.
 
W: http://www.scienceview.gr
E: info@scienceview.gr
T: 00302109231955 / F: 00302109231956
Α: Misaraliotou 2, Acropolis, 117 42 Athens, Greece

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, Tηλ: 213-0142306, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2018  proslipsis.gr, All rights reserved